Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren dernek, vakıf ve sendikanın oluşturduğu Eğitim Platformu, Osmanlı geleneği olan Maarif Nişanı'nı 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel olarak, eğitimcilerle buluşturdu. Aynı zamanda Beykoz Belediye Meclisi Üyesi olan Nevzat Oral ile Beykoz Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Tanhan, eğitime katkıları dolayısıyla Maarif Nişanı ile ödüllendirildi.

Toplamda 40 Sivil Toplum Kuruluşu'nun bir araya gelmesiyle 2011 yılında faaliyetine başlayan Eğitim Platformu, 2023 Eğitim Vizyonu'na katkı sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Beykoz'da ise eğitim camiası içerisinde yer alan öğretmenler ve yöneticiler, ivmenin yükselmesi için çaba göstermeyi sürdürüyor. Beykoz Belediye Meclisi Üyesi Nevzat Oral gibi yerel yöneticiler ise hem ilçede eğitimcilerin etki alanını genişletiyor hem de işlerini kolaylaştırıyor.

Beykoz Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Tanhan, gerek Beykozlu gençlere yaklaşımı ve gerekse okuldaki idaresi ile dikkat çekiyor. Eğitim Platformu'nun Üyeleri, Abdullah Tanhan'a "Yılın Ortaöğretim Okul Yöneticisi" unvanı vererek, Tanhan'a ve Beykoz'a haklı bir gurur yaşatıyor.

Nevzat Oral ise Eğitim Platformu'ndan aldığı "Yılın Yerel Yöneticisi" ödülünü, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek başta olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıyla paylaşıyor. Beykoz'da İmam Hatip Ortaokulları'na yönelik katkıları Maarif Nişanı ile ödüllendirilen Nevzat Oral, çalışmalarının karşılığını bu özel ödülle taçlandırıyor.

Platform Genel Sekreteri Fatih Kılıç ise Beykoz'a İki Maarif Nişanı verilmesinin yanısıra Yılın Milletvekili olarak seçilen İsmet Uçma ile Yılın Öğretmeni seçilen Selçuk Tütak'la birlikte toplamda 20 eğitimci ve yöneticinin emeklerini karşılıksız bırakmamanın haklı bir gururunu yaşıyor.

Haber: Ferdi Güngör

Editör: TE Bilisim