Beykozluları ata topraklarına yolculuğa çıkaran, ilçedeki kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendiren “Beykoz Yöre Buluşmaları”,  Ordu’nun tarihi ilçesi Mesudiye’den 6 köyün güzelliklerine ev sahipliği yaptı.

Beykoz Belediyesi tarafından, ilçenin sosyal ve kültürel renklerini oluşturan yöre ve köyler derneklerinin tanıtımlarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen  “Beykoz Yöre Buluşmaları”nın ikinci gecesinde Mesudiye’nin Herközü, Maksutalan, Mesudiye, Peşpınar, Dayılı, Arıkmusa Dernekleri ağırlandı.

Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, meclis üyeleri, Beykozlu Ordulular Derneği Başkanı Sezai Biçer, köy dernek başkanları ile Mesudiyeli vatandaşlar katıldı.

Başkan Murat Aydın’ın Gözünden Mesudiye

Buluşmada ilk olarak katılımcılarla birlikte, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın seçim çalışmaları sırasında söz verdiği, 2019 yılında Mesudiye’ye yaptığı ziyarette çektiği doğa, insan ve yaşam manzaralarından oluşan fotoğraf sergisi gezildi.

Ardından yöre buluşmalarına özel olarak hazırlanan, Anadolu’nun zenginliğini ilçeye getiren “Beykoz’un Renkleri” Belgeseli’nde yer alan Herközü, Maksutalan, Mesudiye, Peşpınar, Dayılı, Arıkmusa Köyleri’nden kesitler gösterildi.  

Mesudiye’den yeşil doğa ve köy manzaraları sunan belgesel, programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Başkan Murat Aydın: “Beykozluları Ata Topraklarına Yolculuğa Çıkarıyoruz”

Programda katılımcılara hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz'un güzel insanlarını ata topraklarına yolculuğa çıkarıyor, geçmiş, bugün ve gelecek arasında bağ kuruyoruz. İlçemizde 19 yöre derneğinin temsilcileri var. Toplam 113 belgesel hazırlandı. Ordu’ya dair 31 çekim yapıldı. Beykozlu hemşerilerimizle 2 ay boyunca bir araya geleceğiz ve yörelerimizin güzelliklerine birlikte şahitlik edeceğiz. Katılımızın için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Başkan İsa Gül: “Beykoz Mesudiyelilerin 2. Vatanı”

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ise:  “Beykoz Mesudiyelilerin 2. vatanı. Hemşehrilerimizin ilk geldiği yer Paşabahçe. Beykoz’dan İstanbul’un diğer semtlerine gittiler. Ben burada yaşayan hemşehrilerimizin Mesudiye’mizi ve Beykoz’umuzu çok güzel şekilde temsil ettiğine inanıyorum. Siz de böylesine değerli bir projeyi ortay koydunuz ve tarihe not düştünüz. Bu çalışmalar evlatlarımıza bırakacağımız kıymetli çalışmalardır. Belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Geceye katılan dernek başkanları da “Beykoz’un Renkleri” Belgesel çalışması için teşekkürlerini iletti.

Beykoz Belediyesi’nin geleceğe armağan olarak hazırladığı “Beykoz’un Renkleri” Belgeseli kurumun youtube.com/BeykozBelTr adresi ile Başkan Murat Aydın’ın  youtube.com/murataydin34 hesabından izlenebiliyor.

Editör: TE Bilisim