Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yarın sabah saatlerinde Beykoz’da karla karışık yağmurun etkili olacağını duyurdu. Yağışın, günün ilerleyen saatlerinde, özellikle yüksek noktalarında, kara dönüşeceği de açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, çarşamba günü itibarıyla düşeceğini ve sabah saatlerinde Beykoz ve çevresinde karla karışık yağmurun etkili olacağını duyurdu.

Afet Koordinasyon Merkezi, çarşamba (yarın) sabah saatlerinden itibaren şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde başta Çatalca, Beykoz, Sarıyer, Şile ve Aydos ilçeleri olmak üzere il genelinde, kar yağışı görüleceği uyarısında bulundu. 

Sabah saatlerinde sulu kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, öğle saatleri itibariyle kar şeklinde yağacağı ve perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor. 

7 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL HAZIR

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Genel Müdürü Serkan Tütüncü, 7 binin üzerinde personel ve bin 500’ün üzerinde araç, iş makinesi hazır olduğunu belirtti. Çalışmalar kapsamında 7/24 vardiya düzenine geçileceğini de ekledi. 

"ÇEKİCİLER KRİTİK NOKTALARDA BEKLEYECEK"

Yönlendirme ve çalışmaların AKOM üzerinden gerçekleştirileceğini belirten Tütüncü, "Çekici kurtarıcılarımız özel noktalarda, arterlerde ve kritik noktalarda bekleyecek. Kritik noktalara tuz kutularımızı yerleştirdik. Aynı zamanda uç noktalarda köy muhtarlarımıza aparatlı traktörlerimiz teslim edildi. Onlar da çalışmalarını sahada gerçekleştirecekler." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim