Bir süredir Beykoz'un gündemini meşgul eden ve Beykoz Gündem'in de videolu haberlerle gündeme taşıdığı uyuşturucu sorunu, tam anlamıyla kontrol altına alınmaya başlanıyor. İşin yalnızca asayiş yönü olmadığının bilincinde olan Beykoz Belediyesi ve Beykozlu STK'lar uyuşturucuya karşı bir duruş sergilemek için bir araya geldi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in de katıldığı toplantıda, uyuşturucu konusunda yapılabilecekler masaya yatırıldı ve bir dizi proje hayata geçirildi. Buna göre, hem fiziki hem de sanal ortamda Beykoz genelinde bir imza kampanyası başlatılacak. Beykoz'daki camiler ise hem imza kampanyasına İmamlar eliyle destek olacak hem de konuyla ilgili hutbe okunacak. Beykoz'daki okullarda ise uyuşturucuya karşı etkinlikler düzenlenmeye bu yıl da devam edecek.

'Toplantıya çok sayıda kişi katıldı'

Beykoz Belediyesi'nde bir araya gelen Beykozlu STK'lar Beykoz'un geleceğinde uyuşturucu belasının yer almaması için düşüncelerini masaya koydu. Beykoz Kent Konseyi'nin de Üyeleriyle desteklediği programa, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Gazi Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz İlçe Müftüsü Ali Efe, AK Parti Beykoz Belediye Meclisi Üyesi ve Kent Konseyi Yöneticisi Emin Yavuz, CHP Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi ve Beykoz Eğitime Destek Derneği Başkanı Gülay Demirel, Beykoz Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Kolcu, Ensar Vakfı Başkanı Deniz Soytemiz, Eğitim-Bir-Sen 3 No‘lu Şube‘ye bağlı Beykoz Temsilciliği Başkanı Mehmet Bakır Sarımurat, Beykoz Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak, Beykoz Batum Havalisi Dernek Başkanı Ali Kemal Kılıç ile çok sayıda STK temsilcisi ve basın mensupları katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Beykoz Belediyesi'nin uyuşturucu ile bağımlılıkla mücadelede 50 kişi arasında belirlenen 17 kişiyi tedavi ettirdiklerini hatırlatarak söze başlayan Gazi Muharrem Kaşıtoğlu, tedavinin tamamlanıp taburcu edildiklerini ancak yeniden uyuşturucu kullanmamak konusunda yeterince gayretli olmadıklarını ifade etti. Asıl işin, uyuşturucuya hiç başlamamış insanların bu illete hiç bulaşmaması olduğunu ve birlikte bunu sağlamaya çalışacaklarını dile getiren Muharrem Kaşıtoğlu, şunları söyledi:



Muharrem Kaşıtoğlu: "Cezayi müeyyideleri artırmak şart"

"Öncelikle Beykoz'un acı kayıpları Nuri Yeşilbaş Ağabeyimizi, Ziya Sökmez Ağabeyimizi ve ADD Başkanı Mualla Ablamıza Yüce Allah'tan rahmet dilediğimi belirterek sözlerime başlıyorum. Uyuşturucu meselesinin artık evimizin içinde bir adım mesafede olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu noktada da 'Benim çovuğum buna bulaşmaz' diyemiyoruz. Bununla mücadele için ise toplumsal bilinç ve direnç gerekiyor. Geçmişte kapkaç olaylarının çok arttığı günlerde toplumsal bir bilinç oluşmuştu ve bunu yasalarla 'gasp' olarak düzenleyerek, yavaş yavaş hayatımızdan çıkarttık. Şimdi uyuşturucu için de bir bilinç oluşturarak, cezaları artırabilir, caydırıcı bir ortam oluşturabiliriz.

Bizim hep söylediğimiz cezai müeyyidelerin Betmatik artırılmasıydı. Toplumsal farkındalığı biz bir baskı unsuru olarak yapıyoruz. Avukat Yüksek Baki'nin Başkanlığı'nda kurduğumuz bir Hukuk Komisyonu, uyuşturucu ile ilgili cezai müeyyidelerin artırılması konusunda çalışmalar yapıyor. Şimdi bu konuda fiziki ve sanal ortamda imza kampanyası başlatıyoruz. Camilerimizde bu konuyla ilgili vaazlar olacak, Cuma Namazı çıkışlarında imza kampanyaları düzenlenecek. Böylelikle toplumsal bilinci daha geniş bir tabana yayabilecek ve etki gücümüzü de artırabileceğiz."

STK temsilcileri ve basın mensuplarının konuşmasının sonrasında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de bir konuşma gerçekleştirdi. Beykoz'un gençlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Yücel Çelikbilek, şunları ifade etti:



Çelikbilek: "Hassasiyetimizi artıralım"

"Beykoz gençliği sıkıntılı. Bu gençlere sahip çıkmak lazım. Çünkü ne kadar çok insana sahip çıkarsak, iş o kadar ciddileşir. Beykoz'da bizi uyuşturucudan koruyacak olan anne ve babalardır.

Bu çalışma daha da büyütülebilir. Diğer ilçelerin de katılımı sağlanarak, imza kampanyası 1 milyona 2 milyona çıkartılabilir. Eğer amacına ulaşırsa ve bu da Beykoz'dan başlatılışsa, bundan gurur da duyulabilir. Bu ilçede yaşayan 250 bin 410 insan ve daha da gelecek olan insanlar için bizim hassasiyet göstermemiz doğaldır. Bu hassasiyetin daha da artırılması lazım."

Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu adıyla bir bildiri de hazırlayan STK'lar ise Beykoz Halkını konuya dair duyarlılığıa davet ederek, özetle şunları vurguladı:

"İnsanoğlu toplumsal hareketin bireysel hareketten daima daha etkin ve çözümleyici olduğunu bilerek çaba harcamalıdır. Bağımlılıktan çok canı yanmış, nice canlar vermiş, bu yolda maddi ve manevi kayıplar yaşamış bir ilçenin Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu'nu kurmuş bulunuyoruz. İşte bu noktada kendisini bu mücadeleye adamış kuruluşlar ve fertler olarak sivil toplum hareketimizin halkımızın desteğiyle perçinlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Unutmayınız! İyi yetiştirilmiş bir evlat, bu dünyaya bırakılmış en güzel mirastır." İfadelerini kullandı.

Program Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük'ün basın bültenini okuması ile son buldu.

  
Editör: TE Bilisim