Niğdeli Davut Uzel, tam 13 yıl önce başladığı hurdacılık işini büyüttü ve bugün Giresun'dan Van'a Konya'dan Elazığ'a kadar ülkenin dört bir yanında tanınan bir tüccar haline geldi. Yıkım yerlerinden topladığı yapı malzemelerini, temizleyerek Beykoz Cumhuriyet Köyü'ndeki 4 dönümlük arazisinde satışa sunan Davut Uzel, Çengeldere'de açtığı ikinci dükkanın ardından büyümeye devam ediyor. Ticari sırrını müşteri memnuniyetiyle açıklayan Davut Uzel, Beykoz Gündem'e özel verdiği röportajında, "Bize 3 kuşak gelip, malzeme satın alıyor. Kendisi ve oğlu için evlerine yapı malzemesi alan bir de müşterim, daha geçen hafta gelip, bu kez yeni evlenen torunu için kapı, pencere ve parke siparişi verdi" şeklinde konuşuyor. 

Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde Beykoz Caddesi üzerindeki Hakmar Marketin karşısında 4 dönümlük arazi üzerinde ticari faaliyetlerini sürdüren Davut Uzel, Beykoz'da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiriyor. Yanında çalıştırdığı kişilerle ekmeğini bölüşen Uzel, bu sırada Beykoz dışından gelen vatandaşlara Cumhuriyet Köyü'ndeki esnaf arkadaşlarıyla tanıştırmanın da haklı gururunu yaşıyor. Beykoz ve hatta İstanbul dışından da müşterilerinin olduğunu kaydeden Tüccar Davut Uzel, şunları söylüyor:

Niğdeli Tüccar Uzel: "Kazancı yüksek olan toptan satış yerine, perakende satışa yöneldim"

"Biz burada 13 yıldır müşteri memnuniyeti için çalışıyoruz. Ben bu noktaya hurdacılık yaparak geldim. Şimdi bana iyi ve temiz ürünleri uygun fiyattan verdiğim için benim gibi tüccarlar da geliyor. Ancak ben 13 yıldır bu işi para kazanmak değil, insanları mutlu etmek için yaptığımdan, tüccarlara topluca mal vermeyi doğru bulmuyorum. Ben istiyorum ki, bana gelen ve beni bilen müşterim, istediği her ürünü ve her ölçüde bulabilsin. Kapıma gelenleri 'yok' diyerek, geri çevirmeyeyim. O nedenle topluca mal vermeyi, kazancı çok olsa bile tercih etmiyorum.

Cumhuriyetköy, benim yuvam oldu. Ben eğer Beykoz dışından birisi gelmişse, buranın tanıtımını da yapıyorum. Etrafımdaki esnaflardan alış veriş yapmaları için onları teşvik ediyorum. Cumhuriyetköy'de yaşayan komşularımız, hiçbir yerde bulunamayacak taze ürünler satıyorlar. Hem doğal, hem organik hem de içinde alınteri var. Zaten müşterilerim de alıştı, bana geldiklerinde komşularıma da mutlaka uğruyorlar."

Davut Uzel: "Bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliriz"

Çelik kapıdan parkeye, ahşap mutfak dolabından pencereye, kombiye, klozete kadar 100'den fazla ürün yelpazesi olduğuna dikkat çeken Tüccar Davut Uzel, inşaatı bitmiş bir evin bastan sona tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söylüyor. Fiyatın her zaman ikinci el olduğunda çok daha düşük olacağını vurgulayan Davut Uzel, şöyle diyor:

"Üründen ürüne değişiklik gösterse de şöyle bir örnek vereyim: Meselâ yenisi 30 bin liraya malolan bir evi biz 8-10 bin liraya baştan aşağıya tüm ihtiyaçları karşılanacak şekilde döşeyebiliyoruz. İkinci el olsa da bizim kullandığımız malzemelerin yenisinden bir farkı yok. Çünkü ben satacağım ürünü alırken de seçerek alıyorum. Yani 8-10 bin dediğimiz bu rakamı daha da aşağıya mal edebilecekken, müşteri memnun olmaz diye çok kötü malları asla satın almıyorum. Zaten bu şekilde hareket ettiğim için de müşterilerim beni sürekli bir başkasına önererek, geçen 13 yılda binlerce insana ulaşmamı sağlıyor.

Biz bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Hurdacılık işinden geldiğim için yalnızca mutfak dolabı, parke, kapı ve pencere olarak ana malzemeler değil; sac gibi boru gibi yan malzemeleri de yine temiz ikinci el ve ucuz olacak şekilde elimizde bulunduruyoruz. Zengin bir ürün yelpazemiz var ve müşterilerimiz de son yıllarda genişledikçe değişiklik göstermeye başladı. Önceden yalnızca dar gelirli ailelerin tercihiyken, müşteri memnuniyetimiz arttıkça orta gelirli ailelerin de dikkatini çekmeye başladık. Evlerin yapı malzemesi ihtiyaçlarında, yeni ile eski arasındaki tek farkın 'fiyat' olduğunu anlayan aileler, bize gelerek tasarruf sağlamış oluyorlar."

Beykoz'da yaşadığı yıllar boyunca, hurdacılıkla başlayıp, ünlü bir tüccar olmaya uzanan yolda emin adımlarla ilerleyen Davut Uzel, işini severek yaptığını; bu nedenle başarılı olduğunu söylüyor. Beykoz'da Cumhuriyetköy'den sonra Çavuşbaşı Çengeldere'de de bir satış noktası açan Niğdeli Tüccar Davut Uzel, Beykoz'da yaşamaktan ve Beykozlu olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ediyor. Beykoz'un ailesi olduğunu vurgulayan Davut Uzel, "Beykoz'u kocaman bir ev olarak düşünürsek, işte ben de o evin en ucuz kapısıyım. Yıllar içerisinde müşteri memnuniyeti anlayışıyla hareket ederek, binlerce müşterime daha az ödeyerek evlerini dayayıp döşeme imkânı sağlayabildiğim için de Allah'a şükrediyorum" şeklinde konuşarak, duygularını dile getiriyor.

"Değiştirmek lazım"

Beykozumuz çok güzel bir yer ve ekonomik olarakta çok güçlü bir yer değil. İnsanlarımız evini yenilemek, eskiyen mutfak dolabını, kapısını vs vs... Hepsini değiştirmek istiyor ama maalesef fiyatları görünce bu düşüncelerinden vazgeçiyor. Ben hem Beykozlu hemşehrilerimin, hem İstanbul'un, hem de tüm Türkiye’nin bu sıkıntısını çözüyorum. Ürünlerim sıfır ayarında olmakla beraber çokta uygun fiyatlardadır. Siz değiştirmek isteyin yeter. Bir telefon kadar yakınım. Değişmeyen tek şey değişimdir. Evinizde huzurlu bir ortam için değişime hazır olun. Dönüşüm ve değişim için Uzel Metal her zaman hizmetinizdedir.

Editör: TE Bilisim