Kızılay Beykoz-Avrasya Şube Başkanı Saadettin Çay ve yöneticileri, Beykoz’un Mahalle Muhtarları İle Anadoluhisarı’nda bulunan Qadraj Restoranda bir araya geldi.

Qadraj Restoran’da Beykoz mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Kızılay Beykoz-Avrasya Şube Başkanı Saadettin Çay ve yöneticileri, konuşmalarına Kızılay hakkında bilgi vererek yaptılar.  

Saadettin Çay,"Kızılay’ın 150 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin merhamet eli olan bir kurumu olduğunu söyleyen Başkan Çay," Kızılay' Beykoz Avrasya Şubesi olarak her yıl 1500 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bunu yıllardır yapıyoruz. AB projeleri ile pek çok üniversiteli kardeşimizi yurtdışına tüm masraflarını karşılayarak gönderiyoruz. Ayrıca yurt dışında da başarılı mastır ve doktora öğrencilerini de destekliyoruz.

2014 yılında kurulan Avrasya şubesi ve son bir yıldır Beykoz-Avraya şubesi olarak Milletimizin merhametini Kızılay’ımızla beraber dünyanın dört bir yanına taşıyoruz.
Kurulduğumuz yıl bağışçılarımızın desteği ile bir öğrenci yurdu ve bir tane de Kan alma merkezi yaptırdık.
Her yıl Ramazan ayında, sınır ötesinde Türk Kızılay tarafından koruma altına alınan 6500 yetim çocuğa sıcak yemek, giyisi ve oyuncak dağıtıyoruz. Türk Kızılayı olarak O yetimleri savaşın vahşetinden uzak tutmaya çalışıyoruz. Bunları da Milletimizin gönlünden kopanlarla yapıyoruz.
Burada bir şeyi de ifade etmek gerekir, Türk Kızılay devletimizin bütçesinden 1 kuruş kaynak almaz. Tüm personeli ve yaptığı yardımlar Milletimizin bağışlarından ve kendi kaynaklarından sağlanır.

2017 yılında Türk Kızılayı'nın Türkiye genelinde bir performans değerlendirmesi yapması sonucunda bazı şubelerde rehabilitasyon yapıldı, 2018 yılının son aylarında İmes Sanayi Sitesi içinde bağışçılarımıza yaptırdığımız Lojistik Merkezinde faaliyetine devam eden Avrasya şubesi de Kapatılan Beykoz Şubesi ile birleştirildi.
Son 1 yıldır yurtdışı ve yurtiçinde yaptığımız Kızılaycılık faaliyetlerimize Beykoz hinterlandını da eklemiş olduk. Bu 1 yıl içinde Beykoz’da 4500 den fazla insana Kızılay yardımlarını ulaştırdık.

Bir tabelamız olmamasına rağmen her gün şubemize onlarca kişi yardım için gelmekte. Her geleni de bu kapıdan boş çevirmemek için elimizden geleni yapmaktayız. Bu süre içinde içinizde bulunan bazı muhtar arkadaşların bize ulaşması ile o mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine de Kızılay’ın şefkat elini uzatmış olduk. Bu toplantıyı organize etmek istememizdeki ana sebep te Belediyemiz Muhtarlıklar müdürlüğü ile Kızılay yardımlarını muhtarlarımız eliyle daha koordineli bir şekilde yapmaktı.
Toplantımıza katılamayan muhtarlarımızın ya mahallelerinde ihtiyaç sahibi bulunmaması veya ihtiyaçları muhtarlarımızın kendi imkanları ile çözüyor olması olarak düşünüyoruz.” dedi.

AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı, Beykoz belediyesi meclis başkan vekili ve Kızılay Beykoz Avrasya Şube yöneticisi Gaye Zayıf ise; "Saadettin başkanımızın Kızılay faaliyetlerini uzaktan takip ediyorduk. Saadettin Bey'in olmasıyla birlikte Kızılay'ın aktif olacağını düşündüm ve bana da yöneticilik teklif etti. Bende kabul ettim. Beykoz’a hizmet edilecek her yerde olmaya gayret ediyorum. Beykozlu hemşerilerime Kızılay gibi bir Ulu Çınarın gölgesinde hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Başkanımıza ve bugün Beykozlu ihtiyaç sahipleri için buraya teşrif eden tüm muhtarlarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kızılay Beykoz yönetim kurulu üyesi ve Belediye bir dönem önceki meclis üyesi Tuncer Dede, "AK Parti'de yöneticilik yaparken de belirli noktada bıkacağımı söylemiştim. Saadettin Başkan da bana; hayır 'Beykoz'a hizmet etmeye devam etmelisin diyerek Kızılay’a daveti ile Kızılay'da yönetimine girdim. Özellikle muhtarlarımızın üstüne düşen görev çok büyük. Mahallesindeki Halkın özgür iradesi ile seçilen muhtarlarımız demokrasimizin ilk adımıdırlar. Mahalledeki vatandaşın ilk ulaştığı kişi muhtardır, bu yüzden Kızılay'ın hizmetlerinden muhtarlarımız vasıtası ile ihtiyaç sahibi vatandaşımızın faydalanması önemlidir. Burada bulunan muhtarlarımız, mahallesindeki sakinlere ne kadar hizmet sunabilirim düşüncesi içerisinde olan insanlar olarak düşünüyor ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ortaçeşme Muhtarı Nuri Dik, "Kızılay çocukluğumuzdan beri bildiğimiz bir kurum. Bizler de mahalle muhtarları olarak Kızılay ile çalışabilirsek ve vatandaşımızlarla  bir köprü olabilirsek ne mutlu bizlere"

Örnekköy Muhtarı Talip Güney, "Bu yardımların doğru yerlere gitmesini saplayabilirsek ne mutlu bize. Böyle bir fırsat verildiği için çok teşekkürler"

Yalıköy Muhtarı Necmi Gösterit, "Amacımız hizmet etmek, sizin de öyle. Hizmet edebilirseK ne mutlu bize"

Göksu Muhtarı Gül Bağdatlı, "Çocukluğumda Kızılay'ın yardımlarını, desteklerinin ne kadar kıymetli olduğunu tanıyarak, bilerek yaşadım. İsterdim ki herkes burada olsun. Ama maalesef muhtarların meşrulaştıracağı haberi ile korkup gelmeyen muhtarlarımız oldu ve bu konuda üzüldüm."

Anadoluhisarı Muhtarı Güzin Merve, "Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Kızılay'ın yardımları bizim için önemli, vatandaşlarımızın ihtiyaçları için yardımlarınızı bekliyoruz. El birliğinden güç doğar." 

Göztepe Muhtar Azası Cüneyt, "Mahallelere el uzatmanızdan dolayı mutlu olduk. Bizler size ulaşmak isterken sizler bize ulaştınız"

Soğıksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu,"Biz yıllarca kendimizi bildik bileli görevimizi ifa ederken 'karanlık günlerde güneş gibi doğarız' deriz. Biz seçilen insanların görevi, zor günlerde vatandaşlarımızın yanında bulunan bir kurumun toplantısı bizleri onure etti. Katılımı ya anlaşılmadı yada yanlış anlaşılma oldu. Biz Kızılay'ın her toplantısına geliriz ve katılım sağlarız. İnsanlar adına böyle bir fırsatı değerlendirmek gerekiyordu. Gelmemek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göz yummak olurdu. İnsanlarımızın yardımına giden Kızılayı TV’lerde izlerken gözlerimizin dolmaması mümkün değil.Böyle bir toplantıyı yaptığınız için çok mutluyuz." 

Rüzgarlıbahçe Muhtarı Sedat Altun, "Buraya gelen tüm muhtarlarımıza teşekkür ederim. Kızılay, geçtiğimiz sene 100'e yakın takım elbise, ayakkabı ve bir çok yardım aldık. Kızılay'ın yardımları her zaman adaletli olmuştur"

  

İncirköy Muhtarı Aleaettin Kartal, "Sizlerle burada bulunmaktan çok mutluyum"

Anadolukavağı Muhtarı Serdar Lüleburgaz, "Muhtarlarımı öyle güzel ifade ettiler ki söylenecek söz kalmadı"

Anadolufener Muhtarı Halil İbrahim Çiftçi, "Kızılay'ın yardımları, sadece Beykoz'u değil tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Kızılay'ın olduğu her yerde varız."

Göztepe Muhtar azası Aynur Yavaş, "Burada bulunmaktan mutluyuz"

Muhtarların konuşmasının ardından yemekler yendi. Çay sohbeti ortamında geçen sohbete Kızılay Beykoz Avrasya Şube Başkanı Saadettin Çay'ın Beykoz'a yapacağı yardımlardan bahsetti.

Beykoz Şube başkanı Saadettin Çay: "Her yıl 60-70 bin takım elbise ve çocuk kıyafeti dağıtıyoruz."

Başkan Çay, "Geçen sene yaklaşık 1500 üniversite öğrencimize burs verdik. Müracaat sayımız bu sene 4000 civarında elimizdeki bütçe imkanları çerçevesinde ne kadar fazla kardeşimize burs ve eğitim yardımı yapabilirsek mutlu oluruz. Geçen yıl Beykoz da ikamet eden 100 civarı kardeşimize burs vermişiz. Bu sene siz muhtarlarımızın sayesinde bu sayının artmasını bekliyoruz. Muhtarlarımız mahallelerindeki başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerini Eylül sonuna kadar bize müracaat ettirirse biz de elimizden geleni yaparız.

Bağışçılarımızın desteği ile her yıl birkaç bin gıda kolisi yardımı yapıyoruz. Bunu da Türkiye’nin her yerindeki ihtiyaç sahiplerine yapıyoruz. İstanbul’un her ilçesinden bize ulaşanlara elimizden geldiğince gıdadan kıyafete destek olmaya çalışıyoruz. Kızılay’ımızın kurban modeli sayesinde bu gıda kolilerinin yanında en az 2 şer tane Et Konservesi de veriyoruz. Genel Merkezimizin desteği ile bu konserveler şubelere dağıtılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmakta. Her yıl binlerce ET Konservesini de bu şekilde ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtma imkânımız oluyor.

Beykoz ihtiyaç sahiplerinin olduğu bir yer. Kızılay'ın kapısına gelen hiç kimseyi boş çevirmemeyi kendimize şiar edindik.

Bu toplantıyla muhtarlarımız ihtiyaç sahiplerini bizim de desteğimizle mahallesinde tespit edip bizimle paylaşabilecek.

Muharrem ayı münasebeti ile Beykoz Merkez'de geçen hafta aşure dağıtımı yaptık.

Burada şunu da ifade etmekte fayda var, bazı yerlerden beyaz eşya veya yapım gibi ihtiyaçlar bildiriliyor, maalesef bu konuda bir bütçemiz yok. Aynı şekilde şubemizin nakit yardımı da söz konusu değil. Özel durumlar, afet veya yangın gibi olaylarda özel olarak ne yapabileceğimize bakmak gerekir. Bu konuda zaten çok başarılı bir Belediyecilik anlayışımız var. Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinden biride hiç şüphesiz ki Beykoz’dur.

Çocuklarımız bizim için geleceğimizin teminatıdır. Türkiye genelinde son birkaç yılda 12 bin ilköğretim öğrencisini ayaktan başa giydirdik. Bunu 2017 yılında Beykoz Belediyesi kent Konseyi ile beraber de yapmıştık.

Beykoz’umuzda Kızılay’ımızın mülkü olan bir de Tıp merkezi var. Şu an içinde kiracımız Otağtepe Tıp Merkezi var. Genel Başkanımızla istişare ederek Beykoz’da sosyal güvencesi olmayan pek çok ihtiyaç sahibinin sağlık hizmetini alması için bir çalışma da yapıyoruz. Kısa sürede hazırlıkları biterse, yine muhtarlarımız aracılığı ile kısmen de olsa bir sağlık yardımı da yapmak istiyoruz.

Türkiye genelinde ilköğretim okullarına kütüphane kuruyoruz. En son Van Özalp ilçesinde kurulumunu bitirdik, önümüzdeki günlerde gençlerimiz Özalp’e giderek oradaki çocuklarla okuma saati programı yapacaklar.

Engelli çocuklarımız için Genel Merkezimizin yaptığı Özel Sınıflar var, ihtiyaca göre Beykoz da da bu sınıflardan yapılması için destek olabiliriz.

Şunu da son söz olarak ifade etmem gerekirse, Kan çok önemli bir ihtiyaçtır.  Beykoz Halkına özel bir de teşekkür etmek istiyorum Beykoz da yaptığımız düzenli kan bağışı kampanyalarına gösterilen ilgi her türlü takdirin üzerindedir." dedi.

Editör: TE Bilisim