Beykoz Mahalle Muhtarları, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ile Kavacık’ta bulunan ilçe binasında bir araya geldi. 

Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu önderliğinde bir araya gelen muhtarlar, mahallelerinde olan sorunlardan bahsetti. İlçe Başkanı Dilmaç ve yardımcısı Zafer Aslan, muhtarlardan aldığı bilgileri not aldı ve yakın zamanda çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaları yapacaklarının sözünü verdi.

İlçe Başkanı Dilmaç, "Yeni yapılacak olan düzenleme ile birlikte 5 katlı binanız varsa, güçlendirme adı altında binayı yine 5 katlı olarak yapabileceksiniz. Ama imar planları çıkacak olsa belki de 5 katlı bina yapmayacaktır. Bu yüzden dolayı yeni çıkacak yönetmeliği beklemeliyiz.

İmar af yasasının geçerli tarihi 31.12.2017'dir. 2018 yılından sonra yapılan her ev, yasaya aykırıdır. Bu yüzden dolayı yasa, bu binaları kaçak hükmünde görüyor ve bununda sonucunda bakanlık bu yapıları yıkıyor.

Bu konuda Belediyemizin arkasındayız" dedi.

Muhtarlar, "Yıkımlardaki sıkıntı şu oldu. Ne Muhtarlığa nede vatandaşa tebligat gitmedi. Yıkım araçları gelmiş ve burayı yıkacağız demişler. Tabi haliyle Vatandaşıma şok etkisi yaratmış"

Dilmaç, "Cimer üzerinden komşu, komşuyu şikayet ediyor. Cimer üzerinden gelen şikayetleri de belediyemiz yakından takibe alıyor ve uygulamaya almak zorunda kalıyor. Böyle bir sıkıntı da var."

Muhtarlar, "İmar Barışı kanunu yayınlanırken ne hakkına sahip olacağımızı yazmışlar ama bu kanuna müracaat etmezsek aynı yaşadığımız gibi mi yaşayacağız, yoksa yaşayamayacak mıyız. Bunu yazmamışlar. Eksik kalan kısımda bu.

Yıkım yapacak kişilerin bizlere daha önceden bilgi vermelerini talep ediyoruz. Tutanak tutulduğu zaman zabıtalar bize de bilgi versin. Bizde gidip bakalım, kimdir, nedir, neden? yapıyor diye. Biz vatandaşımızla sorun yaşıyoruz" dediler. 

Editör: TE Bilisim