Corona virüsün tüm dünyada büyük bir hızla yayılması, işletmeleri de çeşitli tedbirler almaya yöneltti. Beykoz Ortaçeşme'de faaliyet gösteren Çayır Fırın da Rosio Ozon Master ile anlaşarak, düzenli olarak fırını dezenfekte etmeye başladı. Çayır Fırın işletmecisi Hamza Koçal, Beykozlu vatandaşların olduğu kadar fırında çalışanların da sağlığını düşündüklerini ifade ederek, "Bizler evde kalınması gereken bu dönemde sokağa çıkmak zorunda kalan kişileriz. Burada çalışan vefalı çalışkanlarımızı ve ailelerini de en az Beykozlu müşterilerimiz kadar önemsemekteyiz. İnşallah bu dönemi hepbirlikte atlattıktan sonra virüssüz bir dünyaya hepbirlikte uyanabileceğiz" dedi.

Beykoz'da "Askıda ekmek" uygulamasını ilk olarak uygulayan Çayır Fırın, çalışanlarının ve Beykozlu müşterilerinin sağlığını önemseyerek fark yaratıyor. Sosyal konularda duyarlılığıyla tanınan Çayır Fırın İşletmecisi Hamza Koçal ise yaşanılan süreçte tedbir almak konusunda en önemli sektörün unlu mamül sektörü olduğunu belirtiyor. Daha önce 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde 2 bin sandiviç hazırlayarak Beykozlulara ücretsiz olarak dağıtan Hamza Koçal, bugünlerde ülkemizi etkisi altına alan Corona virüsü vakası konusunda da sessiz kalamayacaklarını anlatarak, şunları söylüyor:

HAMZA KOÇAL: "EKMEK, BEYKOZLUNUN TEMEL İHTİYACI"

"Daha önce de olduğu gibi bu süreci de hepbirlikte ve elele aylatacağımıza inanıyorum. Corona virüsü bu kadar hızlı yayılırken, zorunlu olarak çalışan biz işletmecilerin bir tedbir alması kaçınılmazdır. Ekmek, memleketteki her evde olduğu gibi Beykozlu için de temel yiyecek maddesidir. Nereden yiyecek alırsanız alın, 'Evde Kal' çağrılarının olduğu bu günlerde evden çıkıp ekmek almaya mecbursunuz. Durum bu şekildeyken, her gün binlerce Beykozlunun geldiği Çayır Fırının atmosferinin sağlığı da hepimizi ilgilendiriyor. Ben Beykozlu hemşerilerimizin olduğu kadar Çayır Fırında ve böylesi kritik bir dönemde gelerek, emek veren çalışkanlarımızı da düşünmek zorundayım. Hem ekmek almaya gelen Beykozluları, hem de gece-gündüz demeden çocuklarının rızkı için çalışan çalışanlarımızı korumak adına profesyonel bir şirketle anlaştık. Düzenli olarak fırına gelerek, havadan püskürtme yoluyla her gece fırınımızı dezenfekte ediyorlar. Sanırım bu işi Beykoz'da ilk ve tek yapan biziz. Bununla da gurur duyuyoruz".

Editör: TE Bilisim