Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri, Mart ayının son toplantısında Beykoz Spor Kulübü Binasının, Beykoz Spor Kulübü'ne verilmesi için Beykoz Belediye Meclisi'ne önerge verdi.

Beykoz Belediye Meclisinin 9 Mart Cuma günü yapılan olağan meclis toplantısında CHP Belediye Meclis Grubu verdiği önerge ile Beykoz Spor Kulübü Binasının, Beykoz Spor Kulübü'ne verilmesini talep etti. Verilen önerge mecliste AK Partili ve CHP'li Meclis Üyelerinin oylarıyla oy birliğiyle Belediye Başkanlık makamına verildi.


CHP Grubu'nun Beykoz Belediyesi Meclis Başkanlığı'na verdiği önerge;

1908 yılında kurulan Beykoz spor Türk spor tarihinin en eski kulüplerinden biridir.

İbrahim Kelle Caddesi’nde ve deniz kıyısında uzun yıllardır kulüp merkezi olarak kullandılan söz konusu yapı 1940 yılında arsa sahiplerinin muvafakati ile Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tarafından Beykoz Spor kulübüne Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tarafından kullanımı için tahsis edilmiştir. Beykoz Spor Kulübü bu kullanım hakkı karşılığında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne kira ödemiştir. Bu durum 2008 yılına kadar devam etmiştir.
2008 yılında uzun yıllar içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak amacıyla yapının yeniden elden geçirilmesi gündeme gelmiştir.Bu nedenle Betvole kulüp binası ile ilgili bir tadilat çalışmasına girişilmiş ve kaba inşaat bitirilmiştir. Bu tadilat için yapılan harcamaların tümü Beykoz Spor Kulübü tarafından karşılanmıştır.

Bu süreçte Beykoz Belediye Başkanlığı devreye girerek mülkiyeti Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ait olan kulüp binasını kiralamış ve kullanım hakkını kulübün elinden almıştır.

Mülkiyeti Beykoz Spor Kulübü’ne ait olmasa da anasının ak sütü gibi helali olan kulüp binasının Beykoz Belediye Meclisince uygun görülecek bir kira bedeli karşılığı Beykoz spor kulübüne kazandırılmasıdır.

Beykoz Spor Kulübü’nün bir lira geliri yoktur.110 yıllık Beykoz Spor Kulübü tarihinin onur belgeleri maalesef bir depoda muhafaza edilmektedir. Kulübün bir yönetim binası da yoktur.

Beykozspor kamuoyunun ortak talepleri ve beklentisi kulüp binasının Beykoz spor kulübüne tahsisinin sağlanmasıdır.

Talebimizi Beykoz Belediye meclisine öneriyor ve teklif ediyoruz.

Editör: TE Bilisim