Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı Filistin'de yaşanan zulme sessiz kalmadı. Mescid-i Aksa'da yaşanan son olaylar sonrası Saadet Partisi Büyük Kudüs Mitingi yapma kararı aldı. Miting, 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de Yenikapı'da gerçekleştirilecek.

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz ve yardımcısı Muhammet Kalaycı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Başkanı Rıza Gik, İnsani Yardım Vakfı  (İHH) Başkanı Ali Kuğu yaptıkları yazılı açıklama ile Beykoz'un vatandaşlarını Büyük Kudüs Mitingine davet etti.



Beykoz'daki tüm siyasi partilerin ve STK’ların davet edildiğini söyleyen Şeref Kaçmaz, AK Parti konuyla ilgili geri döneceğini, CHP ve MHP'de bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler. Bu mitingde herhangi bir siyasi amaç güdülmediğini aktaran Başkan Kaçmaz, “Tüm Beykoz halkını 30 Temmuz Pazar günü Yenikapı miting alanında icra edilecek büyük Kudüs Mitingine davet ediyoruz." dedi.



AGD Dernek Başkanı Rıza Gik: "Bu zulme dur demekle mükellefiz"

Anadolu Gençlik Derneği olarak yeryüzünün neresinde olursak olalım bu zulme karşı durmak ve eylem yapmakla mükellefiz. Kudüs’te olanlar sadece Türkiye’nin değil, tüm Müslüman ülkelerin tepki göstermesi gereken bir zulümdür. Çünkü bu direkt dini özgürlüğe yapılan bir saldırıdır, kabullenilemez. Avrupa Birliği, Hamas’ı terörist kabul edebiliyor. Hamas özgür bir siyasi harekettir ve niyeti orada iktidar olmaktır ama maalesef terörist olarak kabul ediyorlar. Terörist olarak kabul edenler kimler; Özgür Filistin’i işgal etmiş, işgal güçleri... Bütün insanlığın harekete geçmesi ve bu zulmü ciddi manada Yenikapı’da binler değil milyonların toplanıp tepki vermesi boynumuzun borcudur.



İHH Dernek Başkanı Uğur Yoleri; "İHH olarak Yenikapı'da olacağız"

Sayın Genel Başkanımız Av.Fehmi Bülent Yıldırım bu mitinge destek vereceğini kamuoyuna duyurdu. Derneğimizin kuruluş amacını tekrar hatırlatmak istiyorum.

1995 yılında Pasgol kurulan İHH İnsani Yardım Vakfı geride kalan 22 sene boyunca dünyanın kıtlık, savaş ve doğal afet yaşanan bölgelerinde arama kurtarma ekibi ve teknik malzemelerinin yanı sıra gıda, ilaç, giysi, barınma vb. acil yardım hizmetlerinde bulunarak mazlum ve mağdur kimselere destek olmaya gayret etmiştir. Acil yardım süreci sonrasında ise afetlerin olumsuz sonuçlarının bir an önce giderilip kişilerin ve toplumların normal hayata dönerek kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak ortamların hazırlanması için çalışmaktır.



Başkan Yardımcısı Muhammet Kalaycı'nın yaptığı Basın Açıklaması;

"Bilindiği gibi İsrail son günlerde Kudüs ve Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik uyguladığı zulmü daha da artırmaya başladı. Her gün gelen acı haberler ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da namaz kılınmasının yasaklanması, İsrail’in pervasızlığının had safhaya ulaştığını bütün dünyaya bir kere daha gösterdi. Bu yaşananlar milletimizin de öfkesini doruğa çıkardı.

Bu durum karşısında Saadet Partisi olarak milletimizin ortak hissiyatına tercüman olmak, Filistin’de yaşanan zulümlere karşı duruşumuzu göstermek ve uluslararası kamuoyunun Filistin’de yaşananlara dikkatini çekmek adına; 30 Temmuz Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda ‘Büyük Kudüs Mitingi’ düzenleme kararı almış bulunuyoruz.

STK ve kanaat önderlerinin de katılım sağlayacağı bu miting 80 milyon milletimizin farklılıklarıyla beraber yeri ve zamanı geldiğinde birlikte hareket edebileceğini gösteren önemli bir örnek olacaktır.

İslam ülkelerinin dağınıklığından istifade eden İsrail’in bu insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalmak ve yapılanları içimize sindirmemiz mümkün değildir. Her daim mazlumun yanında durmuş, gözyaşını silmiş olan bu aziz millet dün olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu gösterecektir.

Sadece Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılacak alana bütün halkımızı davet ediyor, bu tarihi mitingin başta Filistinli kardeşlerimize sonra da tüm mazlum coğrafyalara ümit olmasını temenni ediyoruz."

Editör: TE Bilisim