Beykoz'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında bir kuru yük gemisi, içinde 3 kişinin bulunduğu balıkçı teknesine çarptı. Kazada batan teknedeki 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün altında "AS ROSAILA" isimli bir gemi ile içinde 3 kişinin bulunduğu 7 metre boyundaki bir balıkçı teknesi çarpıştı. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında As Rosaıla isimli bir gemiyle içinde 2 kişi bulunan 7 metre boyundaki bir balıkçı teknesinin çatışması üzerine Kurtarma-12 ve Mehmetçik römorkörümüz, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botumuz ve balıkadamlarımız ivedilikle olay bölgesine gönderildi" dedi.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, olay anında teknede bulunan 1 kişi ekipler tarafından kurtarılırken, iki balıkçı hayatını kaybetti. Yaralı balıkçı, ambulansla hastaneye sevk edildi. 

180 metrelik Portekiz bandıralı yük gemisi, demirleme alanına çekildi. Balıkçı teknesi ise bulunduğu yerden halatlara bağlanarak çıkartıldı, Poyraz Limanı'na götürüldü. Kazanın nedeni araştırılıyor.

YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Bu arada acı haber üzerine balıkçıların yakınları Poyrazköy Limanı'na geldi. Kurtarma çalışmaları sürerken aileler gözyaşı döktü. Balıkçıların komşusu Güngör Çakır, "Buradan çıktılar, balık avlamaya giderken, Boğaz'dan karşıya geçerken kaza oldu. O kadarını biliyoruz. Karadeniz'e çıkan bir yük gemisi çarpmış. Teknede toplam 3 kişiydiler" dedi.

Editör: TE Bilisim