Çağlar Cilara'nın TV5'te yayınlanan "Gündemdekiler" programıyla kamuoyunun gündemine oturan Beykoz ormanlarına ilişkin proje, TBMM gündemine taşındı.


Geçtiğimiz hafta sonu TV5'te yayınlanan "Çağlar Cilara ile Gündemdekiler" programında AKP'den istifa eden İBB Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu'nun gündeme getirdiği Beykoz ormanlarının imara açıldığına ilişkin proje, Meclis gündemine taşındı.


CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına 553 adet villa yapılmasını öngören projeyeyle ilgili Aralık ayının ortasında yaptığı açıklamalar hafızalardaki tazeliğini korurken, Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan adayı ve İBB Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu da projenin "kamu yararı" gerekçe gösterilerek uygulanacağını TV5 ekranlarından duyurmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Seda Kadıgil, konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlaması istemi ile iki ayrı soru önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, konuyla ilgili verdiği soru önergelerine ek olarak bakanlara seslenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Deniz kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var” sözlerini anımsattı. Kadıgil, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye “Genel Başkanınızın sözlerini düşündüğünüzde bu proje ihanet midir yoksa kapitalizmin bir oyunu mudur?" şeklinde sordu.

 




Editör: TE Bilisim