Beykoz'da ikamet eden Şehit Annesi Kübra Devran, kemik erimesi hatalığı olan üçüncü oğlunun ameliyatı için banka kredisi çekmek zorunda kaldı. Oğullarından birisi Serkan Tuban, Hakkari kırsalında 1995 yılında şehit düşerken, onun ardından bağlanan aylık, hasta olan kardeşinin masrafları için Kübra Anne'yi kredi çekmek zorunda bıraktı. Bankaların baskısı altındaki Kübra Anne ise şimdi hasta oğlu ve eline aydan aya geçen 300 TL ile aylık 400 TL kira verdiği Beykoz'da geçinmeye çalışıyor. 

Bir oğlu 1995 yılında Hakkari'de şehit düşen, eşi ve bir oğlu da kendisini terkettikten sonra hasta üçüncü oğluyla Beykoz'da bir başına kalan Şehit Annesi Kübra Devran, yardımlarla hayata tutunuyor. Üçüncü oğlunun ameliyatı için kredi çekmek zorunda kalan Kübra Anne, aylığından kendisine kalan 300 TL ile adeta yaşam mücadelesi veriyor. Soğuk kış aylarında iki göz odada kalan Şehit Annesi Kübra Anne'ye ise Beykozlular sahip çıktı. İstanbul Beykoz Mahalleleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir İleri, Beykoz Gündem'e Kübra Anne'ye destek olmak için harekete geçtiklerini söyledi. 

ŞEHİT JANDARMA ER SERKAN TUBAN

Kübra Devran'ın Şehit düşen 2. oğlu Serkan Tuban, 1974 Tekirdağ doğumlu... Belgelere göre Hakkari 11. Jandarma Komutanlığı'nda kırsal bölgede görev yaptığı sırada 6 Ağustos 1995'te şehit düşmüş. Dönemin TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tuğgeneral H. Raif Babaoğlu, Serkan Tban'ın şehadetinin 10 gün sonrası 16 Ağustos 1995'te Aileye bir mektup göndererek, taziyede bulunmuş. Tuğgeneral Babaoğlu, "Aşağıda kimliği yazılı Değerli Evladımızın kutsal vayan hizmeti esnasında Vatanımız, Devletimiz ve Milletimiz için en büyük fedakârlığı yaparak, şehitlik mertebesine ulaştığını öğrenmiş bulunuyoruz. Aziz Şehidimizin vefatı sebebiyle duyduğumuz üzüntü sonsuzdur. Kendisine Allah^tan rahmet ve sizlere T.S.K. Mehmetçik Vakfı adına taziyelerimi sunarım. Sizlerin bu üzüntü anınızda en kalbi duygu ve düşüncelerle yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim" demiş. 

BEYKOZLU ŞEHİT ANNESİNE SAHİP ÇIKIYOR

Öte yandan Beykozlular da şahsi olarak Şehit Annesi Kübra Devran'a yardım edebilecekler. Kübra Anne'nin İncirköy Mahallesi Harmantepe Sokak'ta bulunan evini ziyaret edebilecek Beykozlular, aynı zamanda onun kişisel IBAN Hesabı TR47000 1000 5321 0484 9815 002'den bağışta bulunabilecekler.

Editör: TE Bilisim