Sağlık Bakanlığı'ndan İstanbul için risk haritası açıklaması geldi. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden yayınlanan haritada birçok ilçe, mahalle ve caddede koronavirüsün önceki ve sonrası hali adeta dudak uçuklattı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilim Kurulu önerisi sonrasında topladığı kabine toplantısında Kasım ayı sonunda açıkladığı yeni tip koronavirüs tedbirleri uygulanmaya devam edilirken Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden açıklanan İstanbul kovid risk haritasında kritik bilgiler yer aldı.

İstanbul Anadolu Yakası'nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün diğer ayaklarının bulunduğu Kavacık bölgesi de rahatlayan diğer noktaların arasına girmeyi başardı. Bu kapsamda İstanbul Beykoz Devlet Hastanesinden Kavacık kavşağına kadar olan bölümde ikinci dalga döneminde adeta kan ağlayan haritada nerede ise hiçbir kırmızı alan kalmadı.

RİVA YOLU, OTAĞTEPE DAHİL

Beykoz Devlet Hastanesi'nin civarındaki risk haritası bile açık sarı renkte görülürken aşağıya doğru inildiğinde Cengizhan Caddesi yeni Riva yolu, Orhan Veli Kanık Caddesi, Boğaziçi Caddesi, Otağtepe Fatih korusu, Göztepe mesire alanları, ve Kavacık bölgelerinde Bugün itibarıyla koronavirüs bulaşma riski yüzde sıfır ila 5 aralarına kadar geriledi.

Editör: TE Bilisim