İstanbul’da yapılan bir araştırmaya göre, kira artışlarının en fazla yaşandığı ilçe Beykoz olurken, en düşük kira artışı Bayrampaşa ilçesinde görüldü.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibinden.com’un ilan verileriyle hazırlanan “sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporu yayımlandı.
Buna göre, ülke genelinde yıllık cari fiyat (ilan fiyatı) artış hızındaki yükseliş eylül ayında da sürdü. Ağustosta yüzde 38,9 olan ilan fiyatındaki yıllık artış oranı eylülde yüzde 42,3 oldu.

Böylece, geçen yılın aynı döneminde 3 bin 259 TL olan Türkiye geneli ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı eylülde 4 bin 637 TL’ye ulaştı.

EN YÜKSEK KİRA ARTIŞ ORANI BEYKOZ

Bu yılın nisan ayından itibaren İstanbul’un genelinde gözlemlenen yüksek kira artışının ilçeler düzeyinde çok farklı bir seyir izlediği görüldü.

En yüksek kira artış oranı görülen ilçe Beykoz (yüzde 92,6) olurken, sırasıyla, Sarıyer (yüzde 89), Tuzla (86,8), Maltepe (yüzde 84,5) ve Ataşehir (yüzde 80,9) en yüksek kira artışları ölçülen ilçeler oldu. En düşük kira artış oranı Bayrampaşa’da (yüzde 27,6) hesaplanırken, sırasıyla, Eyüpsultan (yüzde 33,3), Esenler (yüzde 33,7), Güngören (yüzde 38,9) ve Fatih (yüzde 42,9) en düşük kira artışlarının görüldüğü ilçeler oldu.


Eylül 2021 itibarıyla ortalama m2 fiyatının en yüksek olduğu üç ilçe sırasıyla Sarıyer, Beşiktaş ve Beyoğlu olurken, en düşük metrekare fiyat ise Sultanbeyli, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinde gözlemlendi.

Editör: TE Bilisim