Beykoz’da katılımcı yönetimin adresi Beykoz Kent Konseyi çatısı altında kurulan Gençlik Meclisi’nin Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Gençlerin ilçeye dair projeler üreteceği ve kent yönetimine aktif olarak katılmaları amacıyla kurulan meclis, gençlerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapacak.

Beykoz’da gençlerin ilçe yönetiminde fikir belirtebilmelerini, çözüm üretebilmelerini ve özgürce konuşabilecekleri bir platforma kavuşmaları için kurulan Beykoz Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Beykoz Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan Genel Kurul Toplantısına, Belediye Başkanı Murat Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Serap Uncular, Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan, Engelli Meclisi Başkanı Saniye Efe ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

Beykoz’un geleceğini şekillendirmede katkı sağlaması beklenen Gençlik Meclisi’nin Genel Kurulu’nda yapılan seçimde tek aday olan Muhammed Emin Çağlar Gençlik Meclisi başkanı seçildi.

Toplantıda ayrıca, Umut Samet Yedekçioğlu ve Ayşegül Aydemir Divan Üyesi olarak seçildi.

Meclisin açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, “Gençlik Meclisi’nin oluşumda ilçede bulunan üniversitelerde öğrenim görenler, Beykoz’daki çeşitli STK’larda görev yapan, gençlik için mücadele eden gençler burada. Bütün katılımcılara çok çok teşekkür ediyorum, Gençlik Meclisi’miz hayırlı olsun.” dedi.

“SİZLERDEN BEKLENTİMİZ ÇOK YÜKSEK”

Belediye Başkanı Murat Aydın, “Toplumun içerisinde var olabilmek, bu tür yerlerde bulunmakla başlıyor. Kabul etmediğiniz, değiştirmek istediğiniz konular var. Kentinizde, ülkemizde ve tüm dünya ile ilgili mutlaka düşünceleriniz oluyor. Düşüncelerinizin, hayallerinizin ve arzu ettiklerinizin hayata geçmesi sosyal yaşamın içinde bulunmakla başlıyor. Siz aileniz ve yaşadığınız dünya ile ilgili önerileri olan kişilersiniz. Sizlerin umutları, refleksleri farklıdır. Bizim sizden beklentimiz, önce Beykoz ile ilgili sonra ülkemiz ve gelecek ile ilgili umutlarınızı ve hayallerinizi burada dillendirmeniz. Sizlerden beklentimiz çok yüksek. Beykoz’un potansiyeli oldukça fazla, bunu harekete geçirmek lazım. Sizin bakışınız, sizin yaklaşımınız daha çok ufuk açar, icranın içinde olanlara daha çok güç verir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim