Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, yerel basın temsilcileriyle toplantı düzenledi.

Temmuz ayında Beykoz Kaymakamı olarak atanan Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz’da faaliyet yürüten yerel gazetelerin temsilcileriyle bir araya geldi. Pandemiden sosyal yardımlara bir çok konuda açıklama yapan Kaymakam Çiçekli, “Koronavirüs Beykoz’da kazanamayacak” ifadelerini kullandı.

Gümüşsuyu Restoran’da gerçekleştirilen yemekli toplantıda önemli açıklamalar yapan Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, yerel basın temsilcilerin sorularını da cevapladı. Tanışma ile başlayan toplantıda şu ifadelere yer verildi.

Toplantıda Kaymakamlıktan beklentinin ne olduğunu, Beykoz için nelerin yapılıp nelerin düzeltilmesi gerektiğini soran Esengül Korkmaz Çiçekli, bu konularda bilgi aldı. Kendisine, Barbaros Hayrettin Paşa Lisesinin taşıtılıp, sahil kısmına marina yapılması ile ilgili bir söylentiyi soran gazetecilere yanıt olarak, “Okullarda yaşanan sıkışıklıklardan dolayı bir kısmının taşınması olabilir ancak marina olacak gibi bir duyumum ve bilgim yok” dedi.

Pandemi süresince Beykoz halkının kurallara uyduğunu ve genel olarak korona virüs ile başarılı bir sonuç çıkarttığını söyleyen Kaymakam Çiçekli, gerçekleşecek olan her türlü olumsuzluğa karşı kaymakamlık olarak da hazır olduklarını belirtti.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli sosyal yardımlaşma konusunda çok hassas olduklarını belirterek, “Ben istiyorum ki ilçemizde ihtiyaç sahibi kimse kalmasın. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız üzerinden Beykoz’da bizden yardım bekleyen her vatandaşımıza elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Beykoz’un en önemli gündemlerinden biri olan imar problemi hakkında da konuşan Esengül Korkmaz Çiçekli, “Burada maalesef elde olmayan sebeplerden dolayı işler çok ağır işliyor. Bir Esenyurt gibi hızlı ilerlemiyor. Bizzat takip etmeme rağmen maalesef durum bu. Beykoz halkının bu konuda beklentisi çok fazla ama ilçenin özel durumundan dolayı maalesef işler yavaş ilerliyor” dedi.

Beykoz’da öncelikli olarak yapılması gerek projeler olduğunu söyleyen Esengül Korkmaz Çiçekli, özel eğitim gören çocukların eğitim için Anadolu Feneri’ne gittiklerini söyledi. Beykoz’da eğitim konusunda eksikleri gidermek için sponsor aradığını ve bulduğunu söyleyen Esengül Korkmaz Çiçekli, bu tür yatırımcılara Beykoz’un ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

Karşılıklı sohbet havasında yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim