Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde ülkenin en önemli kalelerinden birisi olan Beykoz, aradan geçen bir yılın ardından Şehit ve Gazilerini andı. Demokrasi Bayramı olarak ilan edilen 15 Temmuz öncesi Beykoz İlçe Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi'nin öncülüğünde bir araya gelen Şehit yakınları ve Gaziler, İBB Beykoz Koru Tesisi'nde sabah kahvaltısında ağırlandı. Dikkat çeken bir nokta ise son zamanlarda kendisine yönelik eleştirileri dikkate alan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in programda konuşma yapmamasıydı. Başkan Yücel Çelikbilek, Şehit ve Gazilerin yer aldığı bir programda ilk kez konuşmadı.

Kaymakam Katırcı: "Böyle ihanet dünyada görülmedi"




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İBB Beykoz Koru Tesisleri'nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,Boğaz Komutan Yardımcısı Albay Emin Oturmaz, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Gazi Muharrem Kaşıtoğlu ve Salim Öztürk, Şehit yakınları ve Gaziler katıldı. Programda bir konuşma yapan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, "Böyle bir ihanet herhalde yeryüzünde görülmedi diye düşünüyorum ben. Hrp söylediğimiz gibi bu memleketin ordusuna, polisine, Peygamber Ocağı dediğimiz asker ocağına sızmış asker elbisesi giymiş teröristleri, bu memleketin istiklaline ve istikbaline kastettiler. Ama her zaman söylüyoruz, hesap edemedikleri bir şey var: Bu millet büyük bir millettir. İllegal Bahis Tarihte 16 tane İmparatorluk, 100'ün üzerinde Devlet kurmuş; Devletinin bekası tehlikeye girdiğinde hayatını hiçe saymış bir millettir. Biz Boğaz Köprüsü'ne aktık, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne aktık. Tassim'e aktık, Genel Kurmay'a aktık, Kızılay'a aktık. Millet olarak onları geldikleri yere geri gönderdik" dedi.

Konuşmalar sırasında kendisine söz hakkı verilen Mehmet Kebabçı ise sitem ve duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi ve şunları söyledi:

Gazi Mehmet Kebabçı: "Beykoz'daki 94 Gazimize söz hakkı tanınmıyor!"




"Biz çoğunluğu sağlayamıyoruz; en fazla 15 kişi oluyoruz, 30 kişi oluyoruz. Şimdi bizim teşkilatlarımızın mahalle başkanlıkları var, gençlik kolları var. Onlar bize destek olursa, belirli bir sayıya ulaşabiliriz aslında. Biz bu yalnızlığı hissetmek istemiyoruz; bize destek olmanızı istiyoruz. Bizim Beykoz Gazileri olarak kendi aramızda yaptığımız konuşmada ortak bir sıkıntımızı dile getiriyoruz: Bizim Belediyemizin, Kaymakamlığımızın ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüzün düzenlediği programlarda görüyoruz ki, Beykoz'un 94 Gazisi varken, İstanbul'daki Gazi sıralamasında 3. ilçe iken, başka ilçenin Gazileri gelip protokole oturuyor, konuşması için mikrofon veriliyor; ama Beykoz Gazilerinden yani bir-iki tane konuşmayı bilen yok mu? Bizim bu konuda kırgınlığımız var. Hani bunu da buradan iletmek istedik. Bizim aramızda gerçekten çok güzel konuşabilen, kendisini çok iyi ifade edebilen arkadaşlarımız var. Bu hususta bize de mikrofon uzatmanızı istiyoruz. Teşekkür ediyoruz, Allah kesenize bereket versin; birliğinizi daim eylesin inşallah"

Sabah kahvaltısının ve konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim'in okunduğu program sona erdi ve hep birlikte Rüzgarlıbahçe'deki kabri başında Beykozlu Şehitleri anmak için otobüsle hareket edildi.

Editör: TE Bilisim