Beykoz Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen oturumda AKP'lilerin Beykoz Çayırı'nı ve çevresini Millet Bahçesi'ne dönüştürmek istemesi sonrası bugün Beykoz Gündem inanılmaz bir skandalı ortaya çıkarttı. Beykoz Belediyesi'nin önünde duran Atatürk Anıtı üzerinde "yeniden" yazılan Beykozlu Şehitler'in listesinin eksik olduğu ortaya çıktı. Beykoz'un yakından tanıdığı bir isim olan Eski İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz, skandalı Beykozlu vatandaşlar tarafından farkedilmesiyle ortaya çıktığını hatırlatarak, "Beykozlu Meclis Üyeleri, tarihi çayırla uğraşmayı bıraksın, dibindeki Anıt'a baksın. Şehitlerimizin isimleri, yeniden 15 Temmuz Şehitleri'nin isimlerinin eklenmesi sırasında çıkartılmış. Beykoz Belediyesi'ne göre Allah katında 15 Temmuz Şehitlerinin diğer şehitlerden bir farkı mı var? Belediye'deki yetkililer ne yapmaya çalışıyorlar?" diye konuştu.

11 ŞEHİDİN İSMİ YOK OLDU

Öte yandan Eski listede 37 Şehidin ismi yer alırken, son yapılan anıtta 26 isim bulunduğu tespit edildi. Yenilenen listede adları yer almayan Beykozlu Şehitlerin yakınları ise Beykoz Gündem aracılığıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Kayıp Şehit isimlerinden birisi olan Aziz Çelik'in yakınları, yalnızca evlâtları Aziz Çelik için değil, diğer 11 ismin de Atatürk Anıtı'nda yer alması gerektiğini söyledi. Aziz Çelik'in bir yakını, "Biz bu skandaldan dolayı geceleri uyuyamıyoruz. Beykoz'un yetkilileri, Beykoz'un tüm Aziz Şehitlerine gereken saygıyı göstermeli ve haklarını teslim etmeli. Beykoz'un Şehitleri, mezarlarında huzurlu bir şekilde yatabilmeli"

Beykoz Belediyesi'nin yanında bulunan Atatürk Anıtı üzerindeki Şehit isim listesi, Anıtın bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesi sonrası 15 Temmuz Şehitleri'nin isimleri de eklenerek, kısa bir süre önce yenilenmişti.

Editör: TE Bilisim