31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı tarafından iddia edildi. 

Beykoz'daki sandıklardan çıkan oyların resmi kayıtlara kasıtlı olarak yanlış geçirildiği ortaya çıktığını savunan AK Partililer, Büyükşehir'de AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın oylarının Vatan Partisi İBB Adayı olan Mustafa İlker Yücel'e yazıldığını iddia ettiler.

179 OY ALDI, TUTANAĞA 1 OY YAZILDI

Beykoz'da 1393 No'lu sandıkta Binali Yıldırım'ın 179 oy aldığı, seçim sandık tutanağına 1 oy olarak yazıldığını belirten AK Partililer, hukukçu arkadaşlarıyla Seçim Kurulu'na itirazda bulundular.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, konuyla ilgili Beykoz Gündem'e verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi.

ONLARIN YAPTIĞI YANLIŞI BİZ DÜZELTTİK

İnsan karşısındakini, kendisi gibi zannedermiş. Bunlarda o yüzden şaşırmış durumdalar. Bu işi içlerine sindiremediler ama yavaş yavaş alışacaklar. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur bunu kabul edecekler. Şuanda da bir manipülasyon yayıyorlar 2500 diye ama böyle bir şey Beykoz için söz konusu değil. Karbon kağıdının kayması sonucu yanlış yazılan bir oyu baz aldılar. Bizim sitemize girip bakarlarsa eğer biz onu düzelterek girdik. Onların yaptıkları yanlışı biz düzelttik.  En ufak bir yanlışlık yok ama bir çaresizlik içerisindeler. Ne yaparız da bu boş olan oyları  AK Parti lehine değiştiririz diye bekliyorlar. Vatandaşımızın tercihini asla değiştirmelerine izin vermeyeceğiz. Sandıkların yanındayız. Martın sonu bahar dedik, bahar da oldu." dedi.

Haber: Yılmaz Gökgöz 

Editör: TE Bilisim