İncirköy Mahalle Muhtarı Alaettin Kartal, koronavirüs dolayısıyla mahallesinde bulunan ihtiyaç sahiplerini boş bırakmadı.
 

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İncirköy Mahallesi Muhtar Adayı olan Alaettin Kartal, 8 adayın yarıştığı muhtarlık seçimlerinde rakiplerine fark atarak muhtarlık koltuğuna oturdu.

Muhtarlık koltuğuna oturduğu günden bugüne hiç koltuğunda oturma fırsatı bulamayan Kartal, vatandaşların tüm sıkıntılarını dinlemek için kapı kapı dolaştı. Mahallenin sorunlarını yakından takip eden Muhtar Kartal, çözüm yolları bulmak için bütün kapıları aşındırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu ve diğer muhtar arkadaşlarıyla birlikte Muhtar Kartal, İBB'nin iştiraklerini ziyaret ederek, birinci ağızdan sorunlarını genel müdürlere anlatma fırsatı buldular. 

Koronavirüs'ün ülkemizde ciddi manada kayıplar vermesiyle birlikte 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelmesi ve ekonomik sıkıntılarla işsiz kalan vatandaşların ihtiyaç sahibi konumuna gelmesi sonrası Muhtar Kartal, mahallesinde ihtiyaç sahibi kimse kalmaması için çalışmalar başlattı. Yaptığı çalışmalarla beraber 750 vatandaşın ihtiyaç sahibi olduğunu tespit etti ve her birine erzak ve para yardımında bulundu. 

Bu vatandaşların yardımlarını yine hayr işlemek isteyen ekonomik durumu iyi olan vatandaşlar sayesinde olduğunu belirten Kartal, "Allah böyle yardımsever insanlarımızı başımızdan eksik etmesin. Hem maddi, hem de erzak yardımı yaparak İncirköy Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın bu süreçte yardımlarına koştular. Bizler de vatandaşlarımızın hizmetkarıyız. Gece gündüz demeden çalışmalarımızı yaptık. Yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" dedi.

Kartal, "Beykoz Belediyesi'nin temizlik işleri gerçekten bu süreçte çok başarılı oldu. Hem Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın'a, Başkan Yardımcımız Feruz Kutsal Bey'e ve emektar çalışan kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ederim. Mahallemizde yapılan temizlik işlerini yakından takip ettik ve girilmedik sokak bırakmamaya özen gösterdik. Tabi sokağa çıkma yasağı olmasıyla beraber bir çok sokak canlısı aç kaldı. Bir çok esnafımız sokak canlılarını besliyordu. Haliyle dükkanlar kapanınca kediler ve köpekler dükkan önlerinde bekler oldular. Biz de bu durumun farkına vararak, İncirköy Mahallesi'nde yaşayan sokak canlılarını beslemeye başladık. Mamalarımızı ve su kaplarımızı alarak beslemelerini günlük şekilde gerçekleştirdik."

İlk kez böyle bir bayram yaşadıklarını vurgulayan Kartal, "Çocuklarımızın en sevdiği zamanlardır bayramlar... Çünkü onlar komşularını gezecekler, şeker toplayacaklar, harçlık alacaklar. Ee haliyle bu bayram sokağa çıkma yasağı gerçekleşti ve çocuklarımız maalesef evlerinden çıkamaz oldular. Ne şeker, ne harçlık toplayabildiler. Bizler de gelecek yarınlarımız olan çocuklarımıza 'çikolata ve harçlık' dağıttık. Belki bir nebze olsun mutlu edebilmişizdir diye düşünüyorum.

Tabi yine ihtiyaç sahibi olan ailelerin 200 küçük çocuğun bayramlık eşyalarını da Görentaş Derneği Başkanımız Erol Yılmaz Bey ile yapmış olduğumuz çalışmalar ile karşıladık ve onlara güzel bayramlıklar alarak mutluluklarına ortak olduk." ifadelerini kullandı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç'ın Bayramın 1'nci gününde bayramlaşmak için mahalle mahalle gezerken, Muhtar Alaettin Kartal'ın mahallenin çocuklarını ev ev gezerek çikolata ve kolonya dağıttığını görünce durdular ve Muhtar Kartal'ı tebrik ettiler. Yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Aydın ve Dilmaç, Muhtar Kartal'ın bayramını kutlayarak kolaylıklar dilediler. Kartal, Başkan Aydın ve Dilmaç'a kolonya ve çikolata ikram etti.

Editör: TE Bilisim