Beykoz Çevre Dayanışması ve Beykoz Kent Dayanışması’nın düzenlediği basın açıklamasında Beykozlular ormanlar için dayanışmaya çağrıldı.

Saat 19:00’da Beykoz Meydanı’nda toplanan gönüllüler basın açıklamasında ‘Beykoz Ormanlarının Talan Etmenize İzin Vermiyoruz’ pankartı ile Beykoz ormanlarına dikkat çektiler.

Beykoz’da kirazlı ormanlarında imarın sonlandırılması, kamulaştırılması talebiyle çevre gönüllüler adına basın açıklamasını Ayşe Sunar yaptı. Sunar, şunları söyledi:

Değerli Beykozlular;

Anayasanın 169. maddesine göre, ormanlara zarar
verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez. Özel ormanlarda %6 yapılaşmaya izin veriliyor. Gerçekleştirilmek istenen planlarda, yollarda ve otopark alanlarıyla birlikte toplamda %15’i geçiyor. Bu da 350 dönüm, yani 70 futbol sahası büyüklüğünde ormanın betonlaştırılması ve 2.300 dönümdeki doğal yaşamın yok edilmesi demektir.

Planlanan yol ve bina sınırlarında bitki örtüsü ve ağaçların yok edilmesine başlanmış durumda. Kirazlı ormanlarının yansıra sit alanlarına saldırılar devam etmektedir.

Beykoz ormanlarını yaşatmak için tüm Beykozluları, İstanbulluları ve yaşamdan yana herkesi dayanışmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Editör: TE Bilisim