Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi, Beykoz'da Belediye Başkan Aday arayışlarına devam ediyor.

AK Parti'nin adaylık başvurularının 5-12 Kasım tarihinde başlayacak olması ve Beykoz'un kritik bölge olmasından dolayı, aday adayı arayışlarında belli kriterlere önem veriyor.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun belirlediği aday adaylarında aranacak özellikler “Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü” olarak belirledi.

Genel Merkezin belirlemiş olduğu kriterler arasında, 'Mimar' ünvanı olan adaylara öncelik tanınacağı bilgisine ulaşıldı.



Beykozlu vatandaşlar, "Beykoz'un artık kentsel dönüşüm bölgesi ve el sürülmemiş bakir bir bölge olmasından dolayı, Beykoz'a iyi bir Mimarın Beykoz'da yapılacak olan kentsel dönüşümlerde Beykozlulara büyük fayda sağlayacağını düşünmekte.

Beykozlular, "Beykoz'un makus talihi kurulduğu günden bugüne kadar Mimar adayı sadece DSP döneminde Alaattin Köseler ile gördük. Mimar olmayan Belediye Başkanları bugüne kadar Beykoz'a çok fazla bir şey veremedi.

Mimar bir adayın Beykoz'a; hem kentsel dönüşüm açısından, 2B açısından, orman açısından, hem de deniz turizmi açısından, kısacası Beykoz'un geleceği açısından büyük bir önem arz etmektedir.

Bugüne kadar gelen Beykoz'a Belediye Başkanlığı görevini yürüten isimlere baktığımızda "Esnaf, Avukat, Öğretmen ve Mali Müşavir" işleriyle uğraşıyordu. Haliyle Beykozumuzun 1984'den bu yana fazla gelişme gösteremedi" ifadelerini kullandılar.

Genel Merkezin belirlemiş olduğu; "Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü" kriterlere de Beykozluların talebi olan "Mimar Aday" kriteri eklendi.

Beykozlu vatandaşların, "Beykoz'da Belediye Başkanı Mimar Olsun" talebinden sonra, gözler; AK Parti'nin Beykoz Belediye Meclisi Üyeleri arasında tek 'Mimar' ünvanını taşıyan Bayram Çevik'e çevrildi.

Beykoz'da yaptığı camiiler ile bilinen Bayram Çevik'in, Beykoz'da 3 eseri var. Mimar Çevik'in Beykoz'da yapmış olduğu Cicamiiler; "Kiremitdere Cami, Alibahadir Cami, Pasamandira Cami" Çevik'in Beykoz'da Türk Alman Üniversitesi Cami'ni de yapacağı bilinmekte.

Beykoz'da doğup büyüyen, aslen Erzurumlu olup Trabzonluların eniştesi olarak bilinen Çevik'in, isminin hiçbir şekilde kirlenmemiş olması, mütevazi ve güler yüzlü kişiliğe ile Beykoz'da aranan aday olduğu söylentileri şimdiden yayılmaya başladı.

Beykozluların, "Beykoz Belediye Başkan Adayı Mimar olsun" çıkışından sonra, ismi Beykoz Belediye Başkan Adaylığında geçen Bayram Çevik'in aday olup olmayacağı merak konusu oldu.



Bayram Çevik kimdir?

1978 yılında Beykoz’da doğdu.1989 yılında Deri Kundura İlkokulundan
mezun oldu. 1989-94 yılları arasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimine devam etti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Restorasyon bölümünü kazanarak eğitim hayatına geri döndü.

Mezun olduğu 2000 yılında ilk defa uygulanan Dikey Geçiş Sınavı’na girerek tüm Türkiye’de alınacak 12 kişiden biri oldu ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde okumaya hak kazandı.

Askerliğini kısa dönem olarak Iğdır’da yaptı. Askerliğini tamamladıktan sonra Beykoz’da mimar olarak iş hayatına
başladı. Özel bir şirkette çalıştıktan sonra 2009 yılında Pafika Mimarlığı kurdu.

Kendi mezun olduğu okulun kütüphane
binası projesini, Beykoz’da 3 adet, Çanakkale’de 3 adet, Kars’ta 2 adet,
Kütahya’da 2 adet, İstanbul ilçelerinde 3 adet cami projesi hazırlamıştır.

Siyasetle ilk tanışması ortaokula başladığı yıl üyesi olduğu Milli Gençlik
Vakfı ile başlamıştır.

Beykoz Ensar Vakfı şubesinin kurucuları arasında olan Çevik, 2014 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Beykoz Belediye Meclis Üyesi oldu.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Mimar Bayram Çevik'in Beykoz'da yaptığı camiler

Kiremitdere Cami



Çavuşbaşı Fazilet Cami



Paşamandıra Cami



Türk Alman Üniversitesi Cami



Kartal Kütüphanesi



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş'un açtığı Alçıtepe Cami

Editör: TE Bilisim