Korona virüsünün eve hapsettiği Beykoz'da bir yandan siyasi partiler diğer yandan yöre dernekleri, STK'lar dört bir yanda yardıma muhtaç ailelere yardım kolileri ulaştırıyor. Yalnızca Beykozlu vatandaşların emekleriyle hazırlanan, çoğu zaman da "lokmanın bölünmesi" anlamını taşıyan bu yardımlar, karınca kararınca yerine ulaşıyor ve özellikle Beykozlu çocukların gözünde bir umut haline geliyor. Beykozlu Artvinliler Derneği de Yönetim Kurulu Üyeleri ila Artvin'e gönül vermiş eş-dost-akraba eliyle Beykoz'da yaklaşık 70 haneye adeta hızır gibi yetişiyor.

Gidilen yerlerin fotoğrafları yayınlanmamak şartıyla yalnızca hayırsever Artvinli gönüldaşlarla paylaşılırken, Beykoz Gündem bu asil tutum karşısında saygıyla eğiliyor ve fotoğrafsız bir yardım haberi paylaşarak, bir ilki gerçekleştiriyor. Yine Beykozlu Artvinliler tarafından tamamı küçük esnaf ve maaşlı çalışandan oluşan yardımseverler tarafından 70'e yakın Beykozluya şu yardımların ulaştırıldığı öğreniliyor:

- Kuru gıda kolisi
- Kahvaltılık malzeme kolisi
- 100 TL harçlık 

Bakıldığında oldukça mütevazi duran bu yardımlar için ise tamamı Beykoz'da ikâmet eden Artvinliler, gittikleri adreslerde bol bol dua alıyor. Yardım yapan Artvin kökenli Beykozluların çoğu için "Eldeki-evdeki ekmeği bölüşmek" anlamına gelen bu güzel yardımseverlik ise mübarek Ramazan ayını geçirdiğimiz kutsal günlerde, Beykoz'da doymuş olan 250 bin vatandaşa ilham vermek demek oluyor.

Editör: TE Bilisim