İçişleri Bakanlığınca tüm yurtta kurulan Vefa Sosyal Destek Gurubu, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın başkanlığında ilk günden itibaren Korono Virüsle mücadeleye tam kadro devam ediyorlar.

Kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Gurubunda; Beykoz Belediyesi, Kızılay Beykoz(Avrasya) Şubesi ve ilçenin kamu kurumlarının temsilcileri de katılıyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 65 yaş üstü vatandaşların Sosyal İzolasyon kapsamında evlerinde kalma zorunlulukları titizlikle uygulanırken, 65 yaş üstünün ihtiyaçları da evlerinde karşılanmaya devam ediyor.

Beykoz Kaymakamlığı Sosyal İşler Müdürlüğünce belirlenen 65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerine ilk günden itibaren Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi tarafından günlük yemek ikram ediliyor. 

Her gün yaklaşık 200 haneye tek tek yemek götüren Kızılay gönüllüleri, İshaklı'dan Öğümce'ye Rüzgarlıbahçe'den Tokatköy'e, Yenimahalle’den Çavuşbaşı’na kadar her gün 4 ekiple Beykoz içinde 400 km yol yapıyorlar.

Bugün biz de Kızılay şapkamızı takıp, Milletimizin Merhamet Eli bu kurumun bir gönüllüsü olarak ekiplere eşlik ettik.
Günün menüsünde ise Mercimek Çorbası, Tavuk Izgara, Pilav, Salata, Yoğurt, Kızılay Soda ve su yer alırken, Ertesi günün kahvaltı menüsü de aynı poşet içinde yer almaktaydı. Ücretsiz yemekleri alan Beykozlular, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Kızılay Gönüllülerini teşekkür ve duayla andı.

Beykoz'da gidilmedik yer bırakmayan Beykoz Kızılay gönüllüleri, gittikleri evdeki yaşlıların kapılarını çalıyor, kapıların açılması ile sosyal mesafeye ve korunmaya dikkat ediyor. Koruyucu kıyafetleri ile Kızılay gönüllüleri, Beykozlu yaşlılara sıcak yemeklerini verdikten sonra hal, hatır sorup, bir ihtiyaçlarını olup, olmadığını sormayı da ihmal etmiyorlar. 

Kızılay gönüllüleri, bazı evlerin yaşanmaz derecede olduğu bilgisini Beykoz Kızılay Şube Başkanı’na iletiyorlar. Kızılay’ın bağışçılarının desteği ile bu evlerin tamir bakımından, zaruri ihtiyaçlarına kadar karşılanması için el birliği ile destek olunuyor. Geçen gün yemek dağıtılan bir evde  65 yaş üstü ve biri yatalak hasta olan çiftin naylon poşet ile sarılı camları kırık kulübesini de bağışçıları vasıtası tamir ettirip ihtiyaçlarını karşılamışlar. 
Gün birlik olma günüdür diyen vatandaşlarda, gelen Kızılay ekiplerine mahallerindeki diğer ihtiyaç sahiplerinin de bilgisini vererek onlara da Kızılay’ın şefkat elinin uzanmasına vesile oluyorlar.

65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerinin dışında da pek çok engelli vatandaş ile yardıma muhtaç ailelere de bu süreçte ellerinden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Kızılay ekipleri  günün sonunda  ellerindeki bilgiyi Vefa Gurubu ile paylaşıyor.

Beykoz Şube başkanı Saadettin Çay’a yaptığı bu güzel hizmetleri sorduğumuzda; “Bu Milletimizin zorluklar karşısında birlik olmasının güzel bir örneğidir. Beykoz’da Vefa Sosyal Destek Gurubu ile Kaymakamımızca bize verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Emniyetimizden, müftülüğümüze, kurum temsilcilerimizden muhtarlara kadar herkes canla başla bu sürecin en az hasarla atlatılması için gayret gösteriyor. Özellikle belediyemiz her ihtiyaca yetişmeye gayret ediyor, Başkanımız ve tüm birimler ilk günden beri en büyük destekçimiz. Herkese özellikle de bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın  ‘Evde Kal’ çağrısına uyan tüm Beykozlulara minnettarız” dedi.

Editör: TE Bilisim