31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin yaklaştıkça ilçelerde bulunan siyasi partiler, bölgelerinde kaliteli bir ismi aday göstermek için çaba harcıyor.

Siyasi partilerin aday kriterlerinde; “Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü" olması haricinde "Mimar” olarak belirlemesinden sonra Beykoz Belediye Başkan Adaylığına ünlü Mimar Ahmet Erkurtoğlu‘nun da ismi geçmişti.

Kadıköy'de yerel bir gazetede çıkan habere göre; "Ahmet Erkutoğlu'nun Kadıköy halkı tarafından istenildiği, yaptığı mimari projeler ile Kadıköy'de ölen yaşam kültürünü, tekrar hayata döndürebilecek aday olacağı konuşuluyor."

İstanbul ve Anadolu Yakası’nın yakından tanıdığı ünlü Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Kadıköy'de yaptığı kentsel dönüşümler ile adından çok söz ettirmiş ve ahlaklı ticaret anlayışıyla Kadıköy halkının gönlünde taht kuran Erkutoğlu'nu, Kadıköy Belediye Başkanı olarak görmek en büyük hayalimiz dedikleri öğrenildi.



Erkutoğlu, Riva'da bir projeye imza atıyor!



Geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleşen "Riva Polis Hizmet Eğitim ve Dinlenme Tesisi" projesini yürütecek olan Erkutoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ı makamında ziyaret edip, Riva'da başlatacakları proje hakkında fikir alışverişinde bulundu. Mimar Ahmet Erkurtoğlu'nun yakın zamanda Riva'ya gelip, alanda incelemeler yapacağı öğrenildi.

Hem Mimar, hem Kastamonulu, hem Beykozlu

1985 yılından bu yana Beykoz Elmalı Köyü'nde evi olan Erkutoğlu'nun, Beykoz'u çok iyi bildiği ve Beykoz'un çehresini değiştirecek mimar adaylardan biri olduğu konuşuluyor.

Beykozlular; “Beykoz’un artık kentsel dönüşüm bölgesi ve el sürülmemiş bakir bir bölge olmasından dolayı, Beykoz’a iyi bir Mimarın Beykoz'un çehresini değiştirebileceğine inanmakta.

Beykozlu Kastamonulular; "İstanbul'da en çok nüfusa sahip bizleriz. Ama maalesef bir tane  belediye başkanımız bile yok. Beykoz'da yaşayan 80 bin Kastamonuluyuz ama bir türlü hiçbir siyasi parti bu gerçeği görmek istemiyor. Kastamonulular artık bir oldu, birlik oldu, güçlü oldu. Hangi siyasi parti bizim hemşehrimizi aday gösterirse onun peşinden koşacağız.

Mimar Ahmet Erkurtoğlu'nu şahsen tanımıyoruz ama ismini sıklıkla derneklerde duyuyoruz. Kendisi hakkında hiç olumsuz bir şey duymadık, aksine eğitime verdiği desteklerle daha çok duyduk. Beykoz'u biliyoruz, görüyoruz ki; gelecek yarınlarda Beykoz dönüşecek ve değişecek. Bu yüzden dolayı hem Mimar, hem Kastamonulu, hem Beykozlu olmasından dolayı partiler ne düşünüyor ki Erkurtoğlu'na teklif götürmüyor. Adamı Kadıköy'de istiyormuş, böyle kaliteli adayı her ilçe ister. Vallahi Kadıköy'e aday olursa üzülürüm. Beykoz'a yazık olur" ifadelerini kullandılar.
Haber: Yılmaz Gökgöz
Editör: TE Bilisim