Beykoz Belediyesi Şubat Olağan toplantılarında, CHP'li Meclis Üyeleri Cemal Yavuz ile Recep Süha Pekkip, gündemdışı söz alarak, Beykoz ile ilgili önemli konuları gündeme taşıdı: Cemal Yavuz, Elazığ'da gerçekeleşn depremi hatırlatarak, Beykoz'da olası bir deprem için yapılan hazırlıkları sorgularken, Recep Süha Pekkip ise Beykoz Gündem Gazetesi'ni göstererek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç'ın ilçede arazi mafyaları olduğuna dair açıklamalarını gündeme taşıdı. CHP'li Meclis Üyesi Cemal Yavuz'un konuşması için teşekkür eden AK Partili Mecliss Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu, deprem konusunda Beykoz Belediyesi'nin önemli çalışmaları olduğunu ve kısa sürede bununla ilgli bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Öte yandan hem Cemal Yavuz hem de Recep Süha Pekkip, Belediye Meclis toplantılarına katılmayan Başkan Murat Aydın'ı eleştirdi.

Gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Cemal Yavuz, toplatılarda gereksiz yere konuşarın uzatılmış olduğudan yakındı ve asıl konu olan depremin ve dolayısıyla da imar planlamasıın ciddiyetinden sözetti.

Cemal Yavuz, şunları kayetti:

MECLİS ÜYESİ YAVUZ: "EN ACİL KONUMUZ DEPREMDİR"

"Sözlerime Pazartesi günkü Meclis toplantısı ile başlamak istiyorum. Hatırlarsanız Pazartesi günkü açılışta Elazığ'daki deprem ve hepimizi çok üzen İdlib'den gelen Şehitlerimiz ile ilgili arkadaşlarımız kısa bir konuşma yaptılar. Daha sonra ise barınak olayı gündeme geldi. Uzun bir süre sürdü. Tüm bunların dışında da gündeme getik ve 5 dakikada da gündemi bitirdik. Şimdi bugün de bakıyorum, hemen oturum açılır açılmaz başörtüsü gündeme getirildi. Ülkemizin ve Beykoz'un en önemli konusu deprem olayı iken ve Meclisimizin bu konuda daha çok mesai harcaması gerekirken, bu konular üzerinde daha çok durmamız gerekirken, yarım saat boyunca hayvan barınağı ile ilgili tartıştık. Tabi ki onlar da öneli konulardır onlar da olması gerekiyor ama şu anda ülkemizin ve Beykozumuzun en acil çözülmesi gereken konusu: Depremdir.

Depremi gündeme getirmiyoruz. Deprem ile ilgili bir çalışma ya da hazırlık varsa, bunları bilmek istiyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımızı Meclis toplantılarında göremiyoruz. Belediye Başkanımızın da yantlaması gereken sorular vardır ancak biz bunları soramıyoruz. Belki buradaki arkadaşlar 'Bize de sorabilirsin, biz de cevap veririz' diyebilirler ama Başkanın cevap vermesi bizim için daha önemlidir. Ayda zaten 2 toplantı yaparken, en azından bir tanesine katılması gerektiğini düşünüyorum Başkanın...

CEMAL YAVUZ: "ELAZIĞ'DA ÇÖKEN 5 BİNANIN AYNISINDAN BEYKOZ'DA BİNLERCE VAR!"

Ülkemizde ne yazık ki deprem konusu gündemden düşmek üzeredir. Tekrar gündeme gelmesi için tekrar bir deprem olmasını mı bekleyeceğiz? Buradaki arkadaşlarımıza soruyorum: Oturmuş olduğunuz evlerin, çalışmış olduğunuz yerlerdeki binaların-yapıların kaç şiddetinde depreme dayanıklı olduğunu bilen bir arkadaşımız var mı? Eminim; yoktur! Nerde oturuyoruz, nasıl bir binada oturuyoruz; hiçbirimiz bunu bilmiyoruz. Oysa Elazığ'da çöken 5 binanın aynısından Beykoz'da binlerce var. Ürkütücü bir rakam var ortada, ürkütücü bir gerçek var. Depremi önleyecek olan, insanları bu psikolojiden kurtaracak olan tek yol: İmar planlarıdır. Görüyorunuz, hangi sorunu konuşursak konuşalım, karşımızza plan çıkıyor. İlçemizin çok acil planlara ihtiyacı vardır. Beykoz'un planlarının bir an önce yapılması gerekmektedir. Kaçak ve sakat yapıların yıkılıp,  yerlerine yenisinin yapılabilmesi için mutlaka planların olması lazım... Planlar olmadan depreme karşı önlem alamazsınız."

Cemal Yavuz'un konuşması sonrası söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Sadulah Kabahasanoğlu ise hassasiyeti dolayısıyla Yavuz'a ve CHP Grubuna teşekkür etti. Konuyla ilgili olarak hazırlıkların sürdüğünü anlata Sadullah Kabahasanoğlu, şöyle dedi:

SADULLAH KABAHASANOĞLU: "DEPREME HAZIRLIK KONUSUNU BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAZİRAN'DA GÜNDEME GETİRDİ"

"Cemal Bey'in üzerinde durdugğu konular, gerçekten çok önemli konular. Hassasiyeti için kendisine ve grubuna teşekkür ediyorum. Planlarla ilgili olarak Belediye Başkanımızın daha önce hem basın hem de halk önünde yapmış olduğu açıklamalr var. Devam eden süreçler var. Sonuçta biz AK Parti olarak 4. dönemdir Beykoz'da yönetimdeyiz; daha önceden gelen planların Taibat Varlıkları Kurulu'nda olanlar; itiraz ve mahkeme sürecinde olanlar var. Bunların hepsi teknik ekiplerimiz tarafınan yürütülüyor ve takip ediliyor. Bu konuda inşallah çok kısa süre içerisinde Meclis Üyelerimizi ve vatandaşlarımızı da bilgilendirici adımlar atımış olacaktır. Aynı zamanda Cemal Bey'in de bahsetmiş olduğu şu an Meclis gündemimizde olan bia güçlendirme çalışmalarına yönelik İmar Kanununda yapılacak değişiklikler var. Bu kanun, bizim Belediye Başkanımızın önerisiyle Sayın Bakanımızın Haziran ayında Beykoz'a yaptığı ziyarette gündeme geldi. Bu, depreme hazırlık konusunda da önemli bir çalışma olacaktır.  

Bu hafta yeni gelişen bir konuyla ilgili de bilgi vermek isterim: Belediyemiz şu an depreme hazırlık konusunda sivil savunma ekipleri kurulması, halkın bilinçlendirilmesi ve tüm bunlarla ilgili ciddi bir hazırlık içerisindedir. İnşallah önümüzdeki günlerde, bunlarla ilgili olarak da adımlar atılıyor olacak ve halkımız bilgiendirilecektir. Bir başka konu da biliyorsunuz, Kentsel Dönüşüm ile ilgili... Tokatköy'de bildiğiniz gibi bir projemiz, TOKİ eliyle, Bakanlık eliyle burada yapılasın diye Sayın Bakanımızın ziyaretinde konuşulmuştu. Oradaki yeni düzenlemelerin son aşamaya geldiğini biliyorum. İnşallah bu konuda da çok kısa süre içerisinde bir adım atılmış olacak."

AK Partili Sadullah Kabahasanoğlu'nun açıklamalarının ardından bir diğer gündem dışı konuşma talebinde bulunan CHP'li Meclis Üyesi Recep Süha Pekkip de kürsüye çıkarak, düşüncelerini dile getirdi. Elide tuttuğu Beykoz Gündem Gazetesi'ni kürsüden Meclis Üyeleri'ne gösteren Melis Üyesi Pekkip, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç'ın daha önce Gaeteciler Günü'nde basın mesnuplarına yaptığı ve ilçede arazi mafyası olduğuna dair tespitlerini gündeme taşıdı. Konuya dair sorular da yönelten Reep Süha Pekkip, şunları anlattı:

MECLİS ÜYESİ PEKKİP: "CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUM"

"Konuşmamda iki konu var: Bir tanesi Beykoz'da yayın yapan Beykoz Güdem isimli bir gazetede AK Parti İlçe Başkanının basın mensuplarıyla yapmış olduğu bir toplantıda söylemiş olduklarıdır. O da şudur: Beykoz'da arazi mafyası var. Bu gazetede bu yer alıyor; bu benim sözüm değildir. 

Hanefi Dilmaç, benim de sevdiğim, saydığım, takdir ettiğim; Beykoz'a son yıllarda damgasını vurmuş bir siyasetçidir. Hanefi Dilmaç, daha önce Çavuşbaşı'nda Belediye Başkanlığı yapmış, bir dönem önce Belediye Meclis Üyeliği yapmış, Başkan Yardımcılığı yapmış; şu anda iktidar partisinde İlçe Bakanlığı yapan bir kişidir. Siyasette sözü geçen saygın bir kişiliktir. Ben onun bu sözünü çok ciddiye alıyorum ve bunun bir suç duyurusu olduğunu görüyorum: Türkiye Cumhuriyeti Savcılarını da bu konuda göreve davet ediyorum.

SÜHA PEKKİP: "BAŞKAN 3 SAATİN 1 SAATİNİ MECLİS'E AYIRAMAZ MI?"

Bu konuyla ilgili olarak kafama takılan bazı sorular da vardır ve onlar da şudur: Bu söyleşide söylenen kişiler var ancak isim verilmiyor. Ormanlık alanlardan bahsediliyor. AK Parti 18 yıldır Hükümette...  Orman Bakanlığı, AK Parti'nin sorumluluğunda olan bir Bakanlık... Acaba Orman Bakanlığı mensuplarının bu işte bir dahli var mıdır? Birinci sorum budur. İkini sorum: Bu binalar yapılırken, belediye ilgililerinin, siyasilerin veya bürokratların bu konuda dahli var mıdır? Bunların araştırılmasını istiyorum. Biz Beykoz'un çocuğuyuz. Beykoz'da kişilerin ve jurumların haklarını savunmak, biz Meclis Üyelerinin asli görevleridir. 

İkinci bir konu Sayın Belediye Başkanımızla ilgili bir konu... Biraz önce Cemal Bey de bahsetti, o da şudur: Bizim Meclis toplantılarımız her ayın ilk Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleşmektedir. Toplasanız, ayda 3 saat sürmektektedir. Belediye Başkanımız acaba bu 3 saatin 1 saatini Meclis'e ayıramaz mı?"

Editör: TE Bilisim