Yaklaşık 13 yıldır Beykoz'da faaliyet gösteren ve halen 55 Beykozlu'ya istihdam sağlayan Bayteks'in Kurucusu Ali Tiryaki, Beykoz Belediyesi'ne çağrıda bulundu. İstihdam ettiği Beykozlulardan oldukça memnun ve gururlu olduğunu ifade eden Ali Tiryaki, "Belediyemiz, Meslek Edinme Kursları açarak, bizlere tekstilde çalışacak kalfalar, ustalar yetiştirsin. Biz bu işi büyüterek, Beykoz'da daha fazla istihdam sağlamaya çalışıyoruz ancak kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

Bayteks Kurucusu Ali Tiryaki, Beykoz Gündem'e önemli açıklamalarda bulundu. Beykoz Tokatköy'de ikâmet eden ilkokulun ardından Trabzon'dan ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden Ali Tiryaki, ilk zamanlar turizm ile uğraşsa da 1994 yılında tekstile yönelerek, önce Güneşli ardından da Beylikdüzü'nde atölye kurduğunu anlattı. Avrupa yakasındaki işçilerin istikrarsız olduklarını gördükten sonra 2007 yılı itibariyle Beykoz Çavuşbaşı'nda Çengeldere Mahallesi'ne geldiklerini söyleyen Ali Tiryaki, Beykozluların insana daha yakın olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Beykoz'da işçi potansiyeli yüksekti. Nitekim atölyeyi buraya taşıdıktan sonra yıllar içinde çok sayıda Beykozlu'ya istihdam sağladık ve hepbirlikte ekmek yedik. Allah hepsinden razı olsun. Geçen sürede işçi-işveren ilişkisi sırasında birbirimize çok şey öğrettik, birbirimize çok güç verdik. Avrupa yakasında böyle bir ortamı yakalayamamıştık. Orada gelen kişiler, kısa süre içinde işten ayrıldılar. Oysa biz Beykoz'da birlikte yıllarca yürüyebileceğimiz, iyi bir ekip kurduk."

Çalıştığı 55 kişinin üzerine bir 55 kişi daha ekleyebileceklerinin altını çizen Bayteks Kurucusu Ali Tiryaki, Beykoz Belediyesi'nin bu anlamda kendilerine destek olmak için Meslek Edinme Kursu açmasından memnun olacaklarını da ekledi. 

Bayteks Kurucusu Ali Tiryaki şunları söyledi:

"Beykoz Belediyesi'nin bizim gibi firmalara insan kaynağı sağlayacak bir Meslek Edinme Kursu açmaları bizleri mutlu eder. Bu işi 3 ila 6 ay arasında sıkı bir çalışmayla, sıfırdan başlamış bir gencimiz bile rahatlıkla öğrenebilir. Eğer Belediyemizden böyle bir destek olursa, bizler de istihdam sağlayarak, Beykoz'a daha fazla katma değer sağlamış oluruz. İlçemizde ikamet eden gençlerimizin işsizlik sorununa bir nebze olsun katkı vermiş oluruz. Ancak şunu da söylemeliyiz: Bizler ihracat potansiyelimizle yalnızca Beykoz'a değil ülke ekonomisine de her yıl katkı sağlıyoruz. Bu anlamda Beykoz'da faaliyet gösteren merdivenaltı atölyelerden farklı oduğumuzun hem Belediye hem de Devlet tarafından anlaşılmasını bekliyoruz. Bizim gibi işini hakkıyla yapan firmalara verilecek desteğin, bir lütuftan ziyade bir istihdam seferberliği anlamına gelmesini bekliyoruz. Bu gibi konularda, işini hakkıyla yapmayan kişi ve kurumların verdikleri maddi ve toplumsal zararlara tanık olmayacağımız bir geleceğe, hepbirlikte yürümek istiyoruz. Çünkü samimiyetimle söylüyorum, merdivenaltı yerlerde çalışmak zorunda kalan nitelikli ve kalifiye elemanların, bizlerle çalışmaya başladıktan sonra anlattıklarını üzülerek dinliyoruz. Diğer yandan da örneğin vergi ödemeleri konusunda işini hakkıyla yapmayan, vergi kaçıran kişilerle Devlete ödenen para konusunda aynı noktada durmayı içimize asla sindiremiyoruz."

Bayteks, resmi rakamlara göre ithalat-ihracat potansiyeli 1 milyon TL'nin üzerinde şirketler sıralamasında ilk 500 firma arasında yer alıyor. Bayteks Kurucusu Ali Tiryaki ise özellikle 40 yaş altında bulunan Beykozlulara daha fazla istihdam sağlayıp, bu rakamları daha da yukarıya çıkartmanın gururunu yaşamak istediğini söylüyor.

Bayteks'in Genel Müdürlüğü'nü ise oğlu Murat Tiryaki yapıyor. Genç İş İnsanı Murat Tiryaki ise, "Babamı her zaman örnek almışımdır. Bizlere öğrettiği tek şey, 'İşinizde her zaman ahlaklı olacaksınız. Çalışanın karşılığını vereceksiniz' oldu. Bende, babamın bana verdiği öğütlerle iş hayatımı devam ettiriyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim