Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Çamlıca Cami’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden Çamlıca Cami'nde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 3 saat süren incelemelerde Başkan Erdoğan yetkililerden bilgi alırken, Beykozlu İş Adamı Bes Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Mubin Çakmak da camideki güvenlik sistemleri ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Erdoğan'a ziyareti sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile Çamlıca Cami Dernek Başkanı Ergin Külünk ve Beykozlu İş Adamı Mubin Çakmak da eşlik etti.

6 Ağustos 2013 yılında temeli atılan Çamlıca Cami’nin 5 yıldır süren inşaatında sona yaklaşıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği ziyarette cami ile ilgili son bilgileri aldı. Camide 3 saat süren incelemede bulunan Başkan Erdoğan yetkililerden bilgi alırken, Çamlıca Cami Güvenlik Danışmanı olan Beykozlu İş Adamı Bes Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Mubin Çakmak da camideki güvenlik sistemleri ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Yapımı yaklaşık 60 aydır devam eden cami içerisinde kütüphaneden konferans salonuna, sanat atölyesinden müzesine kadar pek çok yapıyı içinde barındırıyor. Toplam 63 bin kişi kapasiteli, Cumhuriyet tarihinin en büyük kapasiteli camisi konumunda bulunan Çamlıca Cami’nin birkaç ay içerisinde hizmete açılması bekleniyor. 6 minareye sahip olan camide, kubbe kemerlerinin iç kısmına takılan Fetih Suresi de dikkat çekiyor.

Öte yandan, Çamlıca Cami tamamlandığında bir afet anında 100 bin kişiyi barındıracak özellikte tasarlandı. 7 metre 77 santimetre boyundaki dünyanın en büyük alemine sahip caminin önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim