Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülke genelindeki 6.7 milyon riskli konutun dönüşümü için çalışmalarına hız verdi.

Her yıl 300 bin konutun dönüşümünü hedefleyen bakanlık, salgın döneminde de önlemleri alarak çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’da dönüşümün aralıksız sürdüğünü belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’da alan bazlı yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, 63 riskli alanda 35 bin 606 binada yer alan 116 bin 827 konutu dönüştürüyoruz. İstanbul’un her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle çalışıyoruz. Bu çalışma sonuçlandığında İstanbullu vatandaşlarımızı depreme dayanıklı, sağlıklı konutlarına kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

İstanbulda kentsel dönüşüm projelerini açıklayan çevre şehircilik bakanı Beykoz Tokatköy de daha önce kiptaş ile yapılması planlanan alanda Toki eliyle 818 konut yapılacağını açıkladı. daha önce öngörülen 1200 rakamın revize edildiğini görüyoruz. Paylaşım ve detaylar toki tarafından vatandaşlarla paylaşılacaktır. (Tokatköy 487 ada 3 parsel alanı ekte resimde gösterilmiştir.) 
açıklamanın Beykoz Tokatköyle ilgili kısmı: 

Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde son aşamaya gelindi. Emlak Konut tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesine göre alanda 818 konut inşa edilecek.

İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal'ın Tokatköy ile ilgili 2018 yılında yaptığı açıklama;

83 dönümlük alan Beykoz Belediyesi mülkiyetinde bulunuyor. Alanın 63 dönümlük kısmında; mevcutta 531 konut, 43 işyeri olmak üzere 222 adet bina bulunuyor. Bu alana proje kapsamında 1.170 adet konut ve ticari alan yapılacak.

Proje alanının 20 bin metrekaresi okul, cami ve park, sosyal donatı ve yollara ayrıldı. İnşaat yapılacak alan ve çevresinde bulunan 574 bağımsız bölüm için taşınma ve kira yardımında bulunulacak. Yapılacak evler; 80,110,140 ve 180 metrekare aralığında 2+1, ve 3+1 daire tiplerinde olacak. Binaların 5 katlı olacağı projede. Her bağımsız bölüme bir otopark verilecek.

Editör: TE Bilisim