CHP BEYKOZ İLÇE BAŞKANI AYDIN DÜZGÜN - İMAR AFFI KONULU BASIN AÇIKLAMASI

 Cumhurbaşkanı adayımız Sayın MUHARREM İNCE’nin mitingine 16 bin Beykozlu başka ilçelerden  taşıma yapmadan, kendiliğinden sadece Beykozluların gelmesi karşısında telaşa kapıldılar.

Sayın İnce ,Beykoz’un imar sorununu çözeceğini söyledi. Beykozluya söz verdi ..Bu nedenle AKP Beykoz ilçe yönetimi  ve sayın bakanda ani bir program ile toplantı yapma gereksinimi hissetti durum bundan ibaret.

Sayın bakanın seçime 4 gün kala Beykoz ziyaretinin nedeni budur.

Yıllardır sorunu çözemediler. Bu çabalar artık nafile …

Çünkü Beykozlu sorunları çözmeyen veya çözemeyen AKP iktidarına 24 Haziranda artık TAMAM diyecek…

AKP’nin merkezi hükümette iktidardaki kalma süresi   bugün itibariyle 15 yıl 7 ay 19 gün, Beykoz Belediyesinde iktidarda kaldığı süre  14 yıl 24 gün, SAYIN BAKAN BU SÜRE ZARFINDA NEDEN BEYKOZLUNUN SORUNLARINI ÇÖZEMEDİNİZ… MUHALEFET PARTİSİ ÜYESİYMİŞ GİBİ KONUŞUYORSUNUZ….

Bu süreler zarfında merkezi hükümette, büyükşehirde, Beykoz’da  AKP iktidarı vardı. Beykoz’un sorunlarını çözemeyen aynı anlayış iktidardaydı..

Seçime 4 gün kala sorunları biz çözeriz diyende aynı anlayış… Beykozlu AKP İktidarına  sandıkta cevabını verecek …

Sayın Bakan diyor ki : “Meclis açılır açılmaz yapı kayıt belgesinin devamı olarak Beykoz görüşülecek.”

Kanun çıkartırken neredeydiniz. Bu tarz siyasi söylemlerle Beykozluyu aldatamazsınız. Sizi defalarca aldattılar ama siz Beykozluyu aldatamazsınız…

Örneğin İstanbul Milletvekili Sayın Akif Hamzaçebi ,Beykozlunun kanayan yarası imar sorununu çözmek için bir kanun teklifi vermişti. Bu teklife neden hayır dediniz.

Sayın Hamzaçebi  teklifinde kanuna eklenecek geçici bir madde ile sorunun bir kısmının çözülebileceğini öngörmüştü ama bunu dahi kabul etmediniz.



Bu teklifte şu madde vardı :

Sizin İmar sorununu çözmek gibi bir anlayışınız yok... Siz sorunun çözümünü uzatarak buradan siyasi rant elde etmeyi amaçlıyorsunuz. Her seçim öncesinde iktidardan bakanlar gelip Beykozlunun ağzına bal çalıp gitmeyi alışkanlık haline getirmiş. Beykozlular artık bu anlayışa inanmıyor…

Yaklaşık 16 yıldır iktidarda olan bir parti niyeti varsa bu sorunları çözerdi.

Beykoz sınırlarında Avrupa kıtasına bağlantı sağlayan iki  köprüyü barındırıyor. Fakat Beykozlu çatısını dahi değiştiremiyor, İmar sorunu var ,Tapu sorunu var, Hazine arazisi sorunu var, Çavuşbaşı’nda havza ve imar sorunu … Beykoz’da imar ile ilgili hangi sorunu ararsanız var..

Sayın Bakan diyor ki; “Bakanlık olarak devletle vatandaşın ihtilafını çözelim elimizde ne kadar yapı stoku var bilelim istedik. Bu tespiti yaptıktan sonra mahalle mahalle, ilçe ilçe kentsel dönüşümün temel esprilerini ortaya koyalım ve destekle depreme dayanıksız evlerimizi yenileyim diye karar aldık.”

SAYIN BAKAN  BEYKOZLUNUN SORUNUNUN FARKINDA DAHİ DEĞİL….BEYKOZLUNUN ÜZERİNDE YILLARDIR OTURDUĞU EVİNİN TAPUSUNU ALAMAMIŞ..İMAR HAKKINI ALAMAMIŞ…MÜLKİYET HAKKI YOK…BEYKOZLU BU KAZANIMINI DAHİ ELDE EDEMEDİ..BU HAKKINI VERMEDİNİZ BEYKOZLUNUN…BUNUN FARKINDA   DEĞİL SAYIN BAKAN MAALESEF….

DEPREME DAYANIKSIZ EVLERİ YENİLEYELİM ELBETTE AMA BEYKOZLUNUN YILLARCA OTURDUĞU EVİNİN İMAR SORUNU ÇÖZÜLEMEMİŞ DAHA…

Sayın bakan diyor ki : “Sarıyer’den sonra Beykoz’da ön görünümde cadde üzerinde ticarete konu olan milyon dolara alınan satılan yerler hariç, arkalarda yaşamını sürdüren vatandaşların hepsi Beykoz’da imar barışından yararlanacak. Meclis açılır açılmaz yapı kayıt belgesinin devamı olarak Beykoz meclise gelecek. Öngörünüm, sit ve ormanda kalan vatandaşların hepsi bu kanundan yararlanacak.”

İMAR KANUNUNA BİR MADDE KOYARAK BEYKOZLUNUN ÖN GÖRÜNÜM SORUNU ÇÖZMEDİNİZ.

SEÇİME 4 GÜN KALA SEÇİMDEN SONRA MECLİSE GELEREK ÖNGÖRÜNÜM SORUNU,SİT SORUNU VE ORMANDA KALAN YERLERİN SORUNUNU,ÇAVUŞBAŞININ HAVZA SORUNUNU ÇÖZECEĞİNİZİ İDDİA EDİYORSUNUZ..

16 YILDIR AKLINIZ NEREDEYDİ …NEDEN ÇÖZEMEDİNİZ..

BEYKOZLUNUN ARTIK KANDIRMAZSINIZ ÇIKARDIĞINIZ YASANIN Beykozluya DEĞİL BÜYÜK MÜTEAHHİTLERE FAYDASI VAR…

24 Haziranda artık TAMAM diyecek…
Editör: TE Bilisim