Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Kongresi için mahalle delege seçimleri 8 Kasım'da başladı. Son haftaya girilen delege seçimlerinde, bugün Yenimahalle'de gerçekleştirilmesi beklenen delege seçimlerinde İlçe Başkanı Düzgün, çoğunluğu sağlayamayınca sandık koymayarak seçime gitmeme kararı aldı. 90 üyenin katılımı yeterliyken 130 kişinin katıldığı Yenimahalle'de sandık koyulmayınca, Beyaz listeye destek verenler tepki gösterdi.

Olaya İl Başkan Yardımcısı el koydu

CHP'li üyeler itiraz edince olaya CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyes müdahale etti. Erciyes, CHP Beykoz İlçe Sekreteri Hüseyin Okumuş ve Muhasip Ramazan Gül ile kısa bir laf tartışması yaşadı. Yaşanan tartışma üzerine Okumuş ve Gül, Yenimahalle'yi terk etti.

Erciyes, sandıklar kurulsun, seçim yapılsın talimatı verdi ama hala şuan seçime gidilmemiş durumda.

CHP Beykoz İlçe yöneticilerinden biri Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz’e telefonla ulaştı ve şu bilgileri verdi. "ilçe sandık görevlisi Salih Akbulut, hastaneden raporluydu. Tüzüğümüze göre sandık görevlisi gelmediği zaman o mahallede seçim ertelenir. İl Başkan Yardımcımıza bunu izah ettim. Eğer seçim yapılırsa, bu seçim korsan bir seçim olur" 

Editör: TE Bilisim