CHP, Yüksek Seçim Kurulu’nun yerel seçim takvimini açıklamasını beklemeden kendi takvimini ve 'tarifesi'ni açıkladı. Buna göre; aday adaylarının, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için 10 bin lira, büyük ilçelerin başkan adaylığı için 7 bin 500 lira ödemeleri gerekiyor.


CHP il ve ilçe örgütlerine gönderdiği genelgede, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının 1 Ekim 2018-19 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılabileceğini duyurdu.

Aday olmak için istifa etmesi gereken il ve ilçe başkanlarının da 1-12 Ekim 2018 tarihleri arasında görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

Milletvekillerinin istifa zorunluluğunun bulunmadığı belirtilen genelgede büyükşehir belediye başkan adaylığı için 10 bin lira, 100 bin nüfuslu il ve ilçe başkan adaylığı için 7 bin 500 lira, 50 bin ve üzeri olan yerlerde 5 bin lira, 15 bin nüfusun üzerinde olan yerlerde 3 bin lira, 15 bin nüfus altındaki yerlerde bin 500 lira yatırılması istendi.

Aydın Düzgün, 12 Ekim'de istifa mı ediyor ?

CHP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Bahar Doğru'nun geçtiğimiz günlerde Facebook hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda "Beykoz'da benim adayım Aydın Düzgün" demesi üzerine, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün Beykoz Belediye Başkan Adayı olacak mı sorusunu da ardından getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin belirlemiş olduğu takvime göre İlçe Başkanları, Belediye Başkan Adaylığı düşünüyor ise, 1-12 Ekim 2018 tarihleri arasında görevlerinden ayrılmaları şartını koydu.

Resmi takvime göre, Beykoz Belediye Başkan Adaylığı için Aydın Düzgün'ün istifa edip etmeyeceğine son güne kadar bekleyeceği bilgisine erişildi.
Editör: TE Bilisim