Aynı zamanda Beykoz'da da faaliyet gösteren Avrasya Kızılayı, Beykoz protokolüne brifing verdi. Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ile birlikte 45 Mahalle Muhtarını ağırlayan Avrasya Kızılay Şubesi Başkanı Saadettin Çay, "Geçtiğimiz günlerde Muhtarlar Gününü kutlamıştık. Önümüzdeki hafta ise hem Kızılay Haftası hem de Cumhuriyetimizin Kuruluş Yıldönümü... Dolayısıyla biz hem bir taşla 3 kuş vurmak hem de bu arada faaliyetlerimizle ilgili bir bilgilendirme yapmak istedik" dedi. KIzılay Avrasya Şubesi'nin faaliyetlerini hayranlıkla izleyen Beykoz protokolü ise çalışmalarından dolayı Saadettin Çay ve ekibine teşekkür etti.

Kızılay Avrasya Şube'sinin Hisar Qadraj Kafeterya'da düzenlediği toplantıya Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gaye Zayıf ve 45 Mahalle Muhtarı katıldı. Toplantıda Beykoz da dâhil olmak üzere İstanbul'un ilçelerinde ve Anadolu genelindeki kentlerde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Kızılay Avrasya Şube Başkanı Saadetin Çay, sınır bölgesinde savaştan etkilenen çocuk ve kadınlara yönelik yardım çalışmaları hakkında da bilgi verdi ve şöyle dedi:

Saadettin Çay: "Hijyen konusunda okullara yardımda bulunuyoruz" 

"19 Ekim Muhtarlar Günü'ydü. 29 Ekim-4 Kasım arası Kızılay Haftası. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyetimizin Kuruluş Yıldönümü... Biz bir taşla üç kuş vuralım istedik. 

Avrasya Şubesi olarak 2014 yılında kurulduk. 189 öğrenci kapasiteli bir Yurt yaptırdık. Şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu burada öğrencilerimiz için barınak sağlamaktadır. Anadolunun çeşitli kentlerinde kütüphaneler yaptırmaya çalışıyoruz. Sınır bölgesinde savaşın izlerini silebilmek adına yardım eli uzattık, ihtiyaçlarını karşıladık. Ümraniye'de Mahallenin Durağı diye bir uygulama başlattık: Ümraniye'deki mahallelerde taksici kardeşlerimize eğitim verdik. Temizlik ve hijyen konusunda Anadoludaki okulların tuvaletlerini yeniledik ve yıllık hijyen ihtiyaçlarını karşılıyoruz."

Editör: TE Bilisim