Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Başkan Yardımcısı İbrahim Beşli, aday olmayacağını açıklayan Fakir Yılmaz'ın ardından Başkanlığa talip olduğunu ilân etti. Beykoz Gündem'in sorularını yanıtlayan Beşli, Başkan olması durumunda yapacağı ilk işin Ardahanlı hemşerilerini bir araya getirmek ve İstanbul'daki Ardahanlı Belediye Başkanlarıyla aralarındaki koordineyi sağlamak olduğunu kaydederek, "ARDAFED'in mevcut 63 olan Dernek sayısını 100'e çıkartmak ve ayrıca farklı siyasi görüş ile farklı etnik yapıdan  meydana gelen Ardahanlıları da bir arada tutmak için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

İbrahim Beşli, 1966 yılında Ardahan Bağdaşen Köyü'nde doğdu. İstanbul'a göçün ardından ortaokul ve liseyi bitirdi; ardından ticaret hayatına atıldı. Beykoz Vakfı'nda görev alan, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı görevini de başarıyla sürdüren İbrahim Beşli, daha önce de 4 dönem boyunca Beykoz'un Kars Ardahan Iğdır (KAİ) Derneğinde yöneticilik yapmış ayrıca Kurucu Üye olarak da oluşuma destek vermiş bir isimdi.

İBRAHİM BEŞLİ: "DERNEKLER İLE ARDAHANLI BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDA KOORDİNASYON KURULAMADI!"

İstanbul'da 700 binin üzerinde Ardahanlı olduğuna dikkat çeken İbrahim Beşli, bu kişilerin nüfus kâğıtlarında bulundukları ilçede doğdukları yazılı olsa da aslen tümünün Ardahanlı olduğunu vurguladı. İstanbul'da Belediye Başkanı olarak görev yapan 3 Ardahanlı olduğunu anlatan İbrahim Beşli, Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) ile seçilmiş Ardahanlı Belediye Başkanları arasında bir diyalog eksikliği olduğundan yakındı. ARDAFED'in mevcut Ardahanlı dernekleri, bulundukları yerin sorunlarını kendi içlerindeki siyasi oluşumla hareket ederek, Belediye Başkanlarına aktarılmasında önemli rol oynayacağını ifade eden İbrahim Beşli, Ardahanlı Başkanlarla Ardahanlı Derneklerin arasında bir köprü kurmak istediklerini belirtti. 

BEŞLİ: "FEDERASYON SAYISINI 100'E ÇIKARTACAĞIZ!" 

Yöneticisi olduğu ARDAFED'in hâlen 63 Ardahanlı Derneğe evsahipliği yaptığını dile getiren İbrahim Beşli, Başkan olması durumunda bu sayının arka 100'e ulaşacağını kaydetti. Ardahanlıların  yer aldığı toplam dernek sayısının köy dernekleriyle birlikte 500'e yakın olduğunu da hatırlatan Beşli, bunun 5'te 1'ini ARDAFED çatısı altında birleştirmek istediğini ve sayıyı da zamanla artırmayı hedeflediğini kaydetti. İstanbul'u siyasetin başkenti olarak tanımlayan İbrahim Beşli, ARDAFED'in bir zamanlar bağlı olduğu Kars ilini de kucaklayacağını ifade ederek, Kars iline bağlı İstanbul'daki derneklerle de ortak çalışmalar içerisine girmek istediklerinin altını çizdi. 

BEŞLİ: "FAKİR YILMAZ'IN ÇABASI MAALESEF YETMEDİ"

ARDAFED Başkanlığını 2 dönem boyunca sürdüren Fakir Yılmaz'ın yaptığı çalışmaların Ardahan Halkının beklentilerini karşılamadığını vurgulayan İbrahim Beşli, şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 buçuk yıldır bu görevi yapıyor ancak kendisinin becerisi ve projeleri, Ardahan toplumuna yeterli gelmemiştir. Kuşkusuz bu noktada emekleri de vardır fakat toplumun sorunlarını çabaları karşılayamamıştır. Dernekler, mevcut siyasi yapıyla koordineli çalışarak, Ardahanlıların taleplerini karşılamak konusunda eksik bırakılmıştır. Çok çeşitli etnik yapısı olan Ardahanlıları, bir ahenk içerisinde bir arada tutmak, zor ancak gerçekleştirilemez değildir. Bizler, farklı siyasi anlayışta ve farklı etnik yapıdaki Ardahanlıları bir araya getirebiliriz. Ben bu iradeyi hemşerilerimin gözlerinde görebiliyorum.

Bizim adaylığımız ile ilgili yoğun bir ilgi olduğunun farkındayız. Kuşkusuz bu durum bizi heyecanlandırıyor ancak omuzlarımıza bir sorumluluk da yüklüyor. Biz Ardahanlı hemşerilerimizin ilgisini kazanmışken, onlara seçilmemiz halinde sunacağımız olanakları anlatmak istiyoruz. Biz İstanbul'da yaşayan hemşerilerimize, birbirlerinden haberdar olacaklarının sözünü veriyoruz: Esenyurtta yaşayan Ardahanlı hemşerimizin, Beykoz'da yaşayan hemşerisinin sorununu artık bileceğinin müjdesini vermek istiyoruz. İstanbul'un tüm ilçelerinde yaşayan Ardahanlıların birbirinden haberdar olacağını vaat ediyoruz."

Editör: TE Bilisim