Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Beykoz'da Belediye Başkan Adayı arayışı devam ediyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 31 Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimlerde, belediye başkan adayını sahada yapılan anketler sonucu belirleneceklerini söyledi.

Yerel Seçimlerde izleyecekleri stratejilerden bahseden Özhaseki, il ve ilçelerde özenle anket çalışmaları yaptıklarını ve anketlerden çıkan sonuçların adayları belirlemede büyük rol oynayacağını ifade etti.



Özhaseki'nin bu açıklamasından sonra, Beykoz'da gözler Mustafa Tahmaz'a çevrildi.

2014 yılında aday adayı olan Mustafa Tahmaz, mütevazi kişiliğe ile Beykozluların gönlüne girmiş, bir çok kesimin dikkatini çekmişti.

Sahada yapılan anketlerde üç isim önde çıkıyor

2014 yılında yapılan anket çalışmalarında Mustafa Tahmaz birinci çıkmıltı.

2018 yılında yapılan anketlerde ise; "Muhammed Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Mustafa Tahmaz" isimleri çıkarken, mevcut Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in ise anketlerde son sıralarda çıktığı öğrenildi.

Tahmaz'ın adaylığı merak konusu oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı olarak görevini yürüten Mustafa Tahmaz'ın aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

Giresunlu olan Tahmaz'ın avantajı ise, Beykoz'da yaşayan 23 bin Giresun nüfusudur. Bölgede yaşayan Giresunluların çok sevdiği isim olan Tahmaz'ın, 31 Mart 2019 yılında tekrar aday olması halinde blok oy alacağı bilinen Tahmaz'ın, yerel seçimlerde aday olması için hemşehrileri ve Beykozlular tarafından yoğun baskı altında olduğu öğrenildi.

Tahmaz, kararını Kasım Ayı'nda verecek!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi, 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde aday olacak kişilerin 5-12 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabileceğini il ve ilçelere bildirdi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların ise, Kasım Ayı'nın sonuna kadar kurumlarından istifa edip adaylık başvurusu yapabileceği öğrenildi. Tahmaz'ın, AK Parti'nin belirlemiş olduğu seçim takvimine göre adaylık başvurusu yapıp yapmayacağına Kasım Ayı'nın son günü karar vereceği öğrenildi.



Genel Merkezin kriterine uygun aday!

MYK’nın belirlediği aday adaylarında aranacak özellikler “Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü” olarak belirlendi.

2014’de yapılan ankette Mustafa Tahmaz çıkmıştı!

AK Parti Genel Merkezi’nin 2014 yılında Beykoz İlçe Teşkilatı’nda yaptırmış olduğu temayül yoklamasında Mustafa Tahmaz birinci çıkmıştı.

AK Parti Beykoz Teşkilatı’nda 138 oyun 26’sını alarak anketlerde birinci çıkan Mustafa Tahmaz’dan sonra ise, ikinci sırada dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, üçüncü sırada dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki, dördüncü sırada ise dönemin AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer çıkmıştı.

2014 yılında yapılan anket sonuçlarında alınan oy şu şekildedir.

1. Mustafa Tahmaz 26 oy

2. Hanefi Dilmaç 25 oy

3. Yüksel Baki 23 oy

4. Adem Sefer 18 oy

2014’de yapılan anket sonuçlarından Mustafa Tahmaz’ın birinci çıkmasına rağmen, mevcut Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek aday gösterilmişti.



Mustafa Tahmaz kimdir?



















 
Editör: TE Bilisim