Beykoz Riva yolu üzerinde Alibahadır Mahallesi Mevkii'nde bugüne kadar 3 ölümlü trafik kazası gerçekleşti. Yolun düzeltilmesini isteyen mahalle sakinleri ve muhtar çözüme İBB-Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu ile kavuştu.

Beykoz Riva yolu üzerinde Alibahadır Mahallesi Mevkii'nde 2017 yılında meydana gelen trafik kazasında Alibahadır Mahallesi eski muhtarı Hasan Yılmaz'ın oğlu Emre Yılmaz hayatını kaybetmişti. 3 ölümlü trafik kazasının gerçekleştiği Riva yolu üzerindeki Alibahadır Mahallesi Mevkii'nde mahalle sakinleri eylem yapmış, yolu trafiğe kapatmıştı.

Mahalle sakinleri ve Alibahadır Mahalle Muhtarı Ali İhsan Aydın, "Yavuz Sultan Selim Köprüsünün yapılasının ardından mahallelerini yolunun kapatıldığını, mahalleye, Riva yolunda açılan bariyerden karşı şeride geçilerek giriş yapıldığı ve bu giriş sırasında defalarca kaza meydana geldiğini bildirdiler. Mahalle Muhtarı Aydın, daha önceki yönetime buraya yol yapılması için yetkililere defalarca başvuruda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını" belirten Muhtar Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu ile irtibat kurduklarını ve bu yol yüzünden daha fazla analar ağlamasın, kimse göz yaşı dökmesin istedik. Bu yol için bize yol göster, yardımcı ol istedik. Sağ olsun Cemal Bey, biz muhtarları topladı gerekli müdürler ile irtibata geçirdi, makamında oturduk ve dertlerimizi direk 1'nci ağızdan anlattık. Aradan çok fazla vakit geçmeden yol bakım hizmetleri geldi ve gördüğünüz üzere yollarımızı yapmaya başladı. Mahalle sakinleri adına öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na, Meclis Üyemiz Cemal Sataloğlu'na mahallemizdeki bu büyük sorunu çözdükleri için çok teşekkür ederim" dedi.

İBB - Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Alibahadır Mahallesi'ndeki yol bakımının müjdesini şu ifadelerle paylaştı.

"Plansız yapılan yollar sonucunda, burada yıllardır kazalar oluyordu. Canlarımız gitti, evlere kor ateşler düştü. Analar, babalar, sevenler hep ağladı.iktidara geldiğimizde sorunu ziyaretimizde yetkililere ile ilettik. Bugün, Alibahadır da yapılan yol bakımını yerinde gördüm. Mahallemizin çok değerli muhtarı Ali İhsan Aydın Bey’i makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundum. Çalışmalardan çok memnun olduğunu belirtmesi, bizleri de mutlu etti. Muhtarımızın bir kaç talebi oldu. Çözüm yollarını arayacağız...

İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu yönetimindeki idare tarafından sorun tespit edildi. Hızlı bir şekilde proje üretilip çözüme ulaştırıldı. Anadolu Yakası Yol Bakım Müdürümüz Sayın Ayhan Taş’a, 8. Bölge Müdür Yardımcımız Sayın Halil Başer’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim.

Alibahadır yolu yüzünden artık kimsenin evine kor ateşi düşmeyecek. Analarımız daha fazla göz yaşı dökmeyecek."

Editör: TE Bilisim