Değerli okuyucularım,

Bir önceki gün kaleme aldığım yazıda Alaattin Köseler'in DSP'den aday olabileceği konusuna değinmiştim.

Dün aldığım telefonlarda sevdiğim, saydığım ve değer verdiğim kişiler bana ulaşarak, Alaattin Köselere çevresinde ki bazı isimlerce DSP'ye geçmesi yönünde baskı olduğu, ancak Alaattin Köseler'in aday olmak istemediğini söylediler.

Bende aynen şu ifadeyi kullandım; ''Alaattin Köseler aday olmazsa, ben bu yazımın tam aksi istikametinde yazıda yazarım ve özürde dilerim, inşallah beni utandırır, bununla da mutlu olurum.'' demiştim.

Alaattin Köseler'in çevresinde ki bazı kişilerin, Alaattin Köseler için, DSP yetkili organlarıyla görüşmeler yaptığını öğrenmiştim.

Bana gelen bilgilerin doğruluğundan şüphem yok elbette...

Ama durum tahmin ettiğim gibi gelişmedi. Alaattin Köseler aday olmadı.

Peki niye böyle tepki gösterdim?

2009 yılında CHP Beykoz gençlik kolları saymanı olarak Alaattin Köseler için gece gündüz çalışmış, pankartını, bayrağını asmış biriyim.

2014 yılında Gençlik kolları başkanı olmam ve tarafsızlık ilkem nedeniyle 13 aday adayından hiç birini desteklememiştim. Yapılan ön seçimde son dört aday kalmıştı. Bu dört aday içinde Alaattin Köseler de vardı. Birbirinden kıymetli bu dört aday içerisinde partim için en doğru adayın Alaattin Köseler olduğunu düşünerek ona destek olmuştum.

Ancak Köseler MHP'ye geçerek hepimizi şaşırtmış ve üzmüştü.

 

Gelelim bu güne...

Geçtiğimiz aylarda bir kaç yerde Alaattin Köseler ile bir cafe'de denk gelmiş ve konuşmuştuk. Kendisi bana ve yanımızdakilere Beykoz hakkında endişelerinden bahsetmişti. Beykoz'u Cumhuriyet Halk Partisinin kazanması gerektiğini söylemişti.

Ama bu söylemlerin aksine adı DSP ile anılınca çok kızmıştım.

Bu dönemde CHP'nin sevilen sayılan adayı Coşkun Tosun'un seçimi kazanmaya bu kadar yakınken, Alaattin Köseler'in DSP'den aday olması elbette Ak Parti'nin Zeytinburnundan ithal getirdiği aday Murat Aydın'a yarayacaktı.

Beykoz üzerinde kirli ellerin olduğu, Beykoz ormanlarının talan edildiği şu dönemde, aramızda bölünmenin şer odaklarına yarayacağını düşünmekteyim.

Alaattin Köseler'de Beykoz'un eski bir belediye başkanı olarak, DSP'ye geçmeyerek buna çanak tutmadığı beni ancak mutlu eder.

Ancak...

Birde Cumhuriyet Halk Partisi ve Belediye Başkan adayı Coşkun Tosun için çalışırsa söz veriyorum 'Alaattin Köseler için Taktir' yazısı yazacağım.

Çünkü, Beykoz seçmeninin ve CHP örgütünün kalbini bu şekilde kazanacağını düşünüyorum.

Sözünde duran biri olarak, bununda sözünü veriyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.
Editör: TE Bilisim