Beykoz’da  15 yıldır siyasi iktidarı  elinde bulunduran AKP’li Beykoz Belediyesi başarısız..

Başarısızlığını nedenleri araştırmak için öyle çok kafa yormaya gerek yok.

Geçmişi hatırlayalım sadece...

Çavuşbaşı’nın son belediye başkanı , bir önceki dönemin  başkan yardımcısı, bugünün ilçe başkanının başarı ile sürdürmüş olduğu başkan yardımcılığı koltuğunu  bırakma gerekçelerini hatırlayınız , başarısızlık hikayesinin nedenleri geçmiş yapraklarda saklı..

Çelikbilek’e yakın ayrı bir yapı yönetiyor  belediyeyi..



Dilmaç’ın isyanı da bunaydı..

Hanefi Dilmaç, istifasının asıl nedeni ile ilgili polemiklere girmedi. Başarılı bir başkan yardımcılığı süreci geçirdi.

Tecrübeli ve kurnaz bir siyasetçi profili çizdi. Hatırlarsınız belki  Çelikbilek’in istifa sürecinde onu tahrik edercesine “ ..belki ticaret ile uğraşır ..” diyerek söylediği söylemlerine cevap dahi vermedi.  H.Dilmaç yoluna baktı. Partisinin zarar görmemesi için konuşmadı..

Beykoz Belediye yönetiminin en yakınındakiler yolsuzluk suçlaması yaptılar günlerce. İlçedeki  en büyük mahallelerinden birinin muhtarı yolsuzluk dosyalarını Erdoğan’a ulaştırmakla tehdit etti.

Sosyal medyada en fanatik AKP sempatizanları yolsuzluk ,hukuksuzluk, adam kayırma ve birilerine menfaat sağlandığı iddialarını dile getirdiler.

AKP’liler , başarısızlıkta belediyede paralel yapı kurulmasına neden olanları , perde arkasında belediyenin yönetilmesini,   ihaleleri yönlendiren ve belediyenin politikasını belli bir grubun çıkarları için yönetenleri ve buna sesini çıkartmayanları  sorumlu tuttu...

Beykozlunun içten içe büyüyen tepkisi  Erdoğan’ın  Beykoz mitinginde gün yüzüne çıktı..

Beykozlu bir neden arıyordu sadece  ve o nedeni bulur bulmaz tepkisini çok sert gösterdi..

Çelikbilek ,AKP  mitinglerinde Erdoğan’ın yanında yuhalanan belediye başkanı olarak tarihe geçti. Aslında o yuhalama sadece sayın  Çelikbilek’in şahsına yapılan bir olay değildi. Topyekûn Belediye yönetimi  ve politikaları içindi. Sayın Çelikbilek ,bu ekibin tepe yöneticisi olması nedeniyle hedefte o vardı..



Bütün bunlara rağmen ,

AKP Beykoz Belediye yönetimi seçimlerde elde edilen  başarıyı kendi çalışmalarına (..bu da ayrı bir yazı konusu aslında ) bağlıyor...  

Hepimiz biliyoruz ki işin aslı farklı..

AKP’nin seçimlerdeki başarısının arkasında tek kişi var o da Erdoğan faktörü..

Artık o faktöründe etkisinin olmadığını görüyoruz. Bunun ilk işaretini mecliste küçük ortağına bel bağlamasından anlıyoruz..

AKP, Mart 2019 yerel seçimlerinde bir çok yerde belediyeyi kaybedecek..

AKP Beykoz’da seçimi  kaybedecek.. Çünkü Beykoz’a yaklaşık 15 yıl kaybettirdiler. Milyonlarca para harcayıp Beykoz’u boğaz manzaralı bir köy yaptılar…

………./.………



Peki Aydın Düzgün nasıl başarılı oldu ?

 AYDIN DÜZGÜN, Beykoz’da mikro milliyetçiliği sonlandıran kişi olarak CHP Beykoz tarihine geçmiştir.

CHP’nin Beykoz’daki kaptanı AYDIN DÜZGÜN, bu kavramı yıkmak için uzun  yıllar mücadele etti. Bu mücadelesinin ilk başarısı İlçe kongresinde tescillendi. Yöre ayrımı yapmadan, bir önceki dönemlerde başka adaylara destek olmuş parti üyelerinin desteğini alarak başarıya ulaştı.

Beykoz’da nüfus yoğunluğu olarak   Giresun,Kastamonu, Ordu ,Kars, Rize, Trabzon…..bu liste uzar gider. Bu listenin belki de en sonundaki ildir Konya..

 Yıllarca politikalarını , yörecilik veya  mikro milliyetçilik üzerine kuranlar Konya’lı birinin ilçe başkanı olmasını ve üstüne üstlük  partide birleştiricilikteki başarısını iyi kavramalılar..

Beykoz siyasetini yönlendirdiğini düşünen kişiler siyasi davranışlarını  yıllarca mikro milliyetçilik üzerine kurdular ,

Sosyal demokrat olduğunu iddia eden   siyasetçilerin, siyasi geleceklerini   mikro milliyetçilik üzerine  kurmasının zararlarını Beykoz yaklaşık 30 yıldır çekiyor.

Sol kültürde böyle bir kavramın olamayacağını en iyi bilenlerin çıkış noktası oldu bu kavram maalesef..

Yıllardır böyle bir temelin  üstüne siyaset yapılması nedeniyle  sosyal demokrat belediyecilik örneğini göremedi Beykozlu..

Beykoz ve Beykozlu yoruldu artık bu kavramlardan..

 Kendini solcu ,sosyal demokrat düşüncede tanımlayan üstüne üstlük önder olduğunu iddia eden siyasetçilerin mikro milliyetçilik temeli üzerinden siyaset yapması  Beykoz’a yapılan en büyük ihanettir bence..

Solda veya sosyal demokraside çıkış noktası  insandır….  

AYDIN DÜZGÜN  ,Beykoz’da birleştirici olduğu için ,mikro milliyetçiliği elinin tersi ile ittiği için başarılıdır.

Başkan  aday adaylarını tek safta birleştirdiği için ,içerde kavgayı önleyip disiplini sağladığı  ve seçime tek vücut hazırlanması için mücadele etmesi nedeniyle başarılıdır.

Mikro milliyetçilik bir virüstür.  Bu hastalığını tedavi etmeyenlerin başarılı olma şansları yoktur.

Bütün bunlara rağmen..

 CHP kaptanları Aydın Düzgün  liderliğinde adım adım zafere gidiyor.

Görüşmek  üzere sağlıcakla kalınız..
Editör: TE Bilisim