İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın tarafından yürütülen "İstanbul'un Çocukları Parklarını Tasarlıyor" adlı proje ilk meyvesini Beykoz'da verdi. Beykoz Gündem'in katılım sağladığı ve sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen açılış seramonisinde bir konuşma yapan İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, "TBMM'nin Kuruluşunun 100. yılında 23 Nisan Çocuk Parkı'nı açmanın heyecanı içerisindeyiz. Salgın günleri nedeniyle çocuklarımızla bir arada değiliz ancak salgının geçmesinden itibaren bu park cıvıl cıvıl çocuk sesleri altında kullanılmaya başlayacak" dedi. Öte yandan açılışın ardından katılımcılar, rengarenk balonları gökyüzüne bıraktılar ve yeni parkın Beykozlu çocukların hayal dünyasına umut olması yolunda dilekte bulundular.   

Şubat ayında başlayan ve 100 kadar çocuğun emek vererek hayata geçirdiği Beykoz Akbaba 23 Nisan Parkı'nın açılışına İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. Ve Tic. A.Ş. (İSTON) Genel Başkanı Ziya Gökmen Togay, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, İBB Anadolu Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü Ayhan Taş, Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç, İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Beykoz Meclis Üyesi Süha Pekkip, Kanlıca Muhtarı Yusuf Kıroğlu ve birçok İBB personeli katıldı.

Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu seçimlerden önce Akbaba'ya gelerek, buraya bir park yapacağının sözünü vermişti ve bu sözü gerçekleştirdiği için kendisine mahallemiz ve şahsım adına teşekkür ederim. Parkımız hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Editör: TE Bilisim