Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Beykoz Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 18 Kasım Pazar günü temayül yapmış ve Beykoz'da aday belirleme noktasında önemli olduğunu vurgulanmıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı'na gelip Beykoz Belediyesi Başkan Aday Adaylığı'na 15 isim başvurmuş ve 18 Kasım Pazar günü, İstanbul İl Başkanlığı binasında temayül yoklaması yapılmıştı. Beykoz için yapılan temayülden sonra, "AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı kim olacak" soruları ise hem teşkilat içerisinde, hem de vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Vatandaşların "Adayın kim olacak" merakından sonra, AK Parti'de 15 ismin dışında çok farklı isimler konuşulmaya başlandı. AK Parti'nin 3 dönem kuralına takılan mevcut Belediye Başkanlarını, başka ilçelere kaydırarak oyunu yükseltmeyi hedefleyen AK Parti, Beykoz'da da farklı isimlerin dönmesine sebep oldu.

Üç dönem kuralına takılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın, Beykoz Belediye Başkan Adayı olacağı sıklıkla konuşulmaya başlandı. Giresunlu olan Aydın'ın Beykoz'a gönderileceği ve nüfus yoğunluğunda Giresunluların önemli rol alması, AK Parti'nin bu sebeple Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı, Beykoz'a göndermeyi düşündüğü öğrenildi.

Beykozlular bu karara tepkili!

Beykozlu vatandaşlar, "Beykoz, 251 bin nüfuslu bir ilçe ve Beykoz'da 15 Aday Adaylığı müraacatı olmuş. Müracaat etmeyen belki bir iki Beykozlu isim daha varsa vardır. Onlar da bizim kabulümüzdür. Fakat Beykoz'a; Beykoz'da ikametgah etmeyen, Beykoz'da hiçbir gönül bağı olmayan birisini Beykoz'da aday göstermeleri halinde, 16 senedir oy verdiğim partime oy vermeyeceğimizden emin olabilirler. Bizler Beykozlu Beykoz'da kalacak derken, Beykoz'u da Beykozlular yönetsin istiyoruz. Kötümüz de iyimiz de bizim içimizden çıksın." ifadelerine yer verdiler.



Murat Aydın kimdir ?

1960 yılında Giresun ili Piraziz ilçesi Bozat beldesinde doğdu. İlk ve ortakulunu Bozat'ta okudu. Daha sonra lise eğitimine devam etmek için İstanbul'a geldi. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde master yaptı. Buradan Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları konulu tezi vererek mezun oldu. Özel sektörde ve kamu sektöründe bir müddet çalıştıktan sonra tekstil sektöründe kendi işini kurdu. Siyasetle yakından ilgilendi. İstanbul'da farklı siyasi partilerin ilçe yönetimi, il yönetimi ve il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu (Refah Partisi, Fazilet Partisi). 27 Mart 1994 seçimlerinde Zeytinburnu İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen AYDIN, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 seçimlerinde Ak Parti’nin İstanbul’daki en yüksek oy oranıyla arkasındaki destek %27’den %53’e çıktı. Murat AYDIN, Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra halen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanvekilliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. 1985 yılından itibaren fotoğraf sanatıyla yakından ilgilenmektedir. Zeytinburnu'nda oturan AYDIN, İngilizce bilmektedir. Bedriye hanım ile evli olup, Hatice ve Muhammed Tayyib’in babasıdır
Editör: TE Bilisim