Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak Ayı’nın son toplantısı için Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığına bir araya geldi.




Mecliste açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak bir önceki toplantıya ait tutanak oylandı ve  CHP'li Meclis Üyelerinden Aydın Habil ve Suha Okan Uzun'un gündeminde Beykoz İlçesi, Dereseki Mahallesi 267 parsel hakkındaki İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonu raporu vardı.

Konuyla ilgili ilk söz alan Aydın Habil şu ifadelere yer verdi. "Denizlerimizin kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var.  Şu para var ya! nelere muktedir? Bu kapitalizm nelere muktedir ? Orman, morman, ne var ne yok kesiyor,atıyor, götürüyor, oraya ben bir mimari yapayım, orada malı götüreyim, yapılan iş bu. Yani doğa şöyle olmuş, böyle olmuş, umurunda değil" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunları diyeli 2 gün oldu.


İstanbul Valiliği İl Tarım ve Gıda Hayvancılık Müdürlüğü'nün 23.02. 2018 yazısında tarım arazisi vasfı taşınmazlar kanunda izinler alınmadan tarımsal amaç dışı kullanılamaz. bu parselin etrafında çok büyük alanlar planlanıyorken,  bu parsellerde yer almayan fonksiyonlar için bu parseli imara açmaya çalışıyorsunuz. burada kamu yararı olmadığından dolayı CHP Grubu olarak karara katılmıyoruz.

Habil'in konuşmasının ardından CHP Grubundan Okan Uzun söz aldı. Uzun,"553 villanın yapılacağı alanın ve ÇED Raporların olumsuz sonuç verdiği alanda konaklama, süpermarket, ilk,orta, lise okullar, konaklama merkezleri yapılıyor. Yani sizlerin dediği gibi sadece dini tesisler yapılmıyor. Bu alanın toplum yararına olmadığını düşündüğümüz için RED veriyor ve Şerhimizi koyuyoruz" dedi.

Söz alan bir diğer CHP Meclis Üyesi Yılmaz Işık " Belediye de şu an askıda olan bu bölge imar plan incelendiğinde getirmiş olduğunuz teklifin plan notlarına aykırı olduğunun çok açık olduğunu, başkanlık makamının ve meclisi yine eksik ve yanlış bilgilendirildiğini" söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin RED ve Şerhlerinden sonra Belediye Başkanı Çelikbilek oylamaya sundu. AK Partili Meclis Üyeleri 553 villaya EVET derken, CHP'li Meclis Üyeleri ise HAYIR dedi.

Komisyonlardan gelen raporların oylanmasının ardından ise toplantı sona erdi.

RAPORLAR:

1-Gümüşsuyu B Tipi Mesire Alanının 10 yıl süre ile kiralanması hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu, oy çokluğuyla,

2-Sokak isimlendirilmesi hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu raporu, oy birliğiyle,

3-Ev ve Süs Hayvanı Eğitim ve Barınma Yerleri hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu, oy birliğiyle,

4-Asansör Protokolü hakkındaki Hukuk Komisyonu raporu, oy birliğiyle,

5-Beykoz İlçesi, Dereseki Mahallesi 267 parsel hakkındaki İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonu raporu, oy çokluğuyla meclisten geçti.
Editör: TE Bilisim