Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bir araya geldiği Mesudiyeliler'e Nazım Hikmet şiiri okudu. Nazım Hikmet'in "Dört nala gelip uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim" mısralarının olduğu Davet şiirini ezbere okuyan Kaşıtoğlu, üstü kapalı olarak AK Partili Alinur Aktaş'ı eleştirdi. Bilindiği gibi AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, skandal sözlerin altına imza atmıştı. Rakibi Mustafa Bozbey'i eleştirirken amacını aşan sözler sarfeden AK Partili Alinur Aktaş, "20 senedir Nilüfer'de belediye başkanlığı yapıyorsun. Arkadaş hangi caddeye, hangi kültür merkezine bir tane Allah dostunun, bir tane padişahın, bir tane Türk büyüğünün ismini verdin ya? Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok'un, nerede dinle diyanetle problemi olan adam varsa hepsinin ismini belirli merkezlere verdin" demişti.

Seçim çalışmalarını sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak sürdüren Saadet Partisi'nin Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, Mesudiyelilerin olduğu Mahmudiyeliler Köyü Derneği'nde Beykozlularla bir araya geldi. Belediye Başkanı olması halinde vaatlerini anlatan Kaşıtoğlu, ilçede yaşayan 250 bin vatandaşa huzurlu bir hayat yaşatmaya kararlı olduğunu söyledi. Ayrımcılık yapmanın kimseye bir faydası olmadığının altını çizen Muharrem Kaşıtoğlu, Mesudiyeliler'e şunları söyledi:

"Bizim en büyük vaadimiz birlikteliktir. Diğerlerinden farkımız da budur. Bizim Meclis Üyelerimiz, birilerinin adamı olarak Beykoz Belediyesi'ne girmeyecektir. Belediye Başkanı olduktan sonra Beykoz Belediyesi'nde çalışmanın ya da onunla iş yapmanın şartı Saadet Partili olması asla olmayacaktır. Biz, başkalarının sadece sözde önemsediği liyakatı, Belediye Başkanlığını aldıktan sonra gerçekten ve samimiyetle hayata geçireceğiz. Beykoz Belediyesi'nde ekibimizle birlikte Adil bir düzen inşa edeceğiz. Bu ülkenin değerlerini ve o değerlere sahip çıkanlarını ise asla incitmeyecek, vatandaşlar arasında bir ayrım yapmayacak şuurda hareket edeceğiz"

Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, konuşmasının sonunda Nazım Hikmet'in "Davet" adlı şiirini ezberden seslendirdi.

https://youtu.be/ZUNgXXzPc7U
Editör: TE Bilisim