Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde Jetbahis Muhammed Hanefi Dilmaç AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığına 315 oy ile seçildi.

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresine AK Parti Genel Başkanı-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Milletvekilleri Şirin Ünal, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Yeni İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç ve partililerin katılımıyla Şahin Köktürk Spor Kompleksi'nde yapıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kongrede Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve Milletvekilleri birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından salondaki protokol Sultaniye Parkının yanındaki İETT durağına giderek AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşıladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışarıda bekleyen vatandaşlara seslendikten sonra partisinin, Beykoz 6. Olağan ilçe kongresinde konuştu.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya eleştirisi yaparak, "Ne yazık ki denetimsiz ve alabildiğine serbest bir alan olan sosyal medya, son yıllarda bu operasyonların ana mecrası haline gelmiştir. FETÖ'nün sosyal medya terörizmine asla boyun eğmedik. Hukuki ve idari tedbirlerle FETÖ'nun linç ve karalama furyasının önünü kesmeyi başardık. Bu süreçte, hem içeriden hem dışarıdan çok ciddi eleştiriler de aldık. Hatta o dönem Anayasa Mahkememiz, baskılara boyun eğerek vicdanları yaralayan bazı kararlara imza attı. Oysa meselenin ne demokrasi, ne özgürlüklerle, ne de hak ve hukukla alakası yoktu. Bilakis kalleş saldırının hedefi demokrasimiz, özgürlüklerdi. Biz bugünlere, medya operasyonları ile değil manşetlerle çarpışa çarpışa geldik" dedi.

"Dargınlık, Fitne, Fesat, Bunları Fetö Terör Örgütünün Aramıza Soktuğu Virüslerdir"

Birlik beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, "Fesat, fitne bunları ayaklarımızın altına alıyoruz. Dargınlık, kırgınlık olamayacak kitabımızda yok. Gençler, özellikle size sesleniyorum, dargınlık, fitne, fesat bunları FETÖ terör örgütünün aramıza soktuğu virüslerdir. Bunlardan kurtulacağız. AK Parti güçlendikçe Türkiye, Türk milleti de güçleniyor. Türkiye'nin bu kutlu yolculuğunu engelleme çalışmalarını onların namlularını partimize de çevirmelerinin sebebi işte budur" dedi.

"Hepimizin Çok Dikkatli Olması, Uyanık Olması Gerekiyor"

Parti teşkilatına uyarıda bulunan Erdoğan, "Hepimizin çok dikkatli olması uyanık olması gerekiyor. Önümüzdeki süreçte tüm teşkilat mensuplarımızın azami teyakkuz halinde bulunmaları azami önem arz ediyor. Her seçimde olduğu gibi 2019 seçimleri öncesinde de partimizin birlik ve beraberliğini örselemeye gücünü azaltmaya, konsantrasyonunu bozmaya yönelik teşebbüslerin olması kaçınılmazdır. Kendi hastalıklarını, kısır tartışmalarını bize sirayet ettirmeye çalışanlar muhakkak çıkacaktır" dedi.



"Fetö'nün Sosyal Medya Terörizmine Asla Boyun Eğmedik"

FETÖ’nün sosyal medyadan terörizm estirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Denetimsiz ve alabildiğini serbest bir alan olan sosyal medya son yıllarda bu tür operasyonların ana mecrası haline gelmiştir. Gezi olayları ve diğer alanlarda FETÖ bu alanı hoyratça kullandılar. Haftalar ve aylarca boyunca bu hesaplardan itibar suikastları düzenlemiş. Yalan ve iftira üstümüze boca edilmiştir. FETÖ’nün tetikçilerinin hedefi olmuştur. FETÖ’nün sosyal medyanın terörizmine asla boyun eğmedik. Hayat geçirdiğimiz tedbirlerine FETÖ’nün linç ve karalama furyasının önünü kestik. Bu süreçte hem içeriden hem de dışarıdan çok ciddi eleştiriler aldık. Birileri çıktı, bizi demokrasiyi bilmemekle özgürlüklere riayet etmemekle suçladı. Mağdurların feryatlarına kulak asmadan yapılan linç girişimlerini haklı göstermenin sosyal medya şirketlerinin aklama peşine düştü. Hatta o dönem Anayasa mahkemesini baskılara boyun eğerek bazı kararlara imza attı. Oysa meselenin ne özgürlüklere ne demokrasiyle alakası yoktu. Bilakis onca kalleş saldırının yegane hedefi demokrasi, özgürlük ve bizi biz yapan değerlerdi. Geriye baktığımızı zaman tavrımızın doğru olduğunu anlıyoruz. Özellikle son günlerde bir küresel sosyal medya şirketinin usulsüzlükleri üzerinde yapılan tartışmalar bizim haklılığımız ortaya çıkartıyor. Bizim o günlerde demokrasimizi sosyal medya teröründe korumak için aldığımız tedbirler bugün ABD’de, Avrupa’da çok daha ileri seviyede gündeme geliyor. O zaman bizi anti demokratik olmakla suçlayanlar bugün, sosyal medyaya şirketlerinin sorumsuzluğu ve hak ve hukuk tanımaması önünde feveran ediyorlar” ifadelerini kullandı.



"Anayasa Mahkememiz, Baskılara Boyun Eğerek Vicdanları Yaralayan Bazı Kararlara İmza Attı"

Erdoğan, "Hatta o dönem Anayasa Mahkememiz, baskılara boyun eğerek vicdanları yaralayan bazı kararlara imza attı. Oysa meselenin ne demokrasi ne özgürlüklerle ne de hak ve hukukla alakası yoktu. Bilakis kalleş saldırının hedefi demokrasimiz, özgürlüklerdi. Bugün, o gün ki tavrımızın ne kadar doğru olduğu çok daha iyi anlaşılıyor. Özellikle son günlerde bir küresel sosyal medya şirketinin usulsüzlükleri üzerinden yapılan bizim haklılığımız ortaya çıkarıyor. O günlerde demokrasimizi, sosyal medyadan korumak için aldığımız tedbirler bugün Amerika'da, Avrupa'da çok daha ileri seviyelerde gündeme geliyor. O zaman bizi antidemokratik olmakla suçlayanalar bugün sosyal medya şirketlerinin sorumsuzluğu hak ve hukuk tanımazlığı karşısında feveran ediyorlar. Partimiz, şahsımız ve ülkemiz ile ilgili yürütülen tüm operasyonlara verilecek cevabımız sadece hakikatlere sarılmak anlatmaktır. İftira simsarlarına prim vermeden ahlakımızdan, edebimizden bir milim dahi sapmadan daha çok çalışarak mücadele etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi kırarak değil dertleri, sevinçleri, kederi paylaşarak devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Biz Bugünlere, Medya Operasyonları İle Değil Manşetlerle Çarpışa Çarpışa Geldik"

Erdoğan, "Biz bugünlere, medya operasyonları ile değil manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Bugünlere vesayet odaklarının desteği ile değil milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürerek geldik" dedi.

"Kanal Riva Projesi İle Mevcut Dereyi Islah Ederek Bir Turizm Kompleksi Yapacağız"

Erdoğan, "Riva Deresi ve çevresini yepyeni bir çehreye kavuşturuyoruz. Kanal Riva projesi ile mevcut dereyi ıslah ederek bir turizm kompleksi yapacağız. Projenin hayata geçmesi ile yaklaşık 5 bin kişiye iş ve istihdam sağlayacağız. 15 yıllık hizmet ve yatırım kervanının aksamasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. 2019 seferimizi başlatıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması, tezahüratlar ile sık sık kesildi. Erdoğan'ın konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Erdoğan'a Beykoz'un camından yapılmış bir ibrik hediye ederken, Belediye Başkanı Çelikbilek, AK Parti Beykoz Yeni İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Osmanlı Motifli bir tablo hediye etti. Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker tarafından karakalem tablo hediye edildi.

430 delegenin 315'i oylamaya katıldı. Kullanılan 315 oy ile M. Hanefi Dilmaç AK Parti Beykoz'un yeni İlçe Başkanı oldu.

Muhammed Hanefi Dilmaç başkanlığındaki yeni yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor;

ASİL

Ahmet Deliak
Asiye Yasemin Kuvel
Cemile Sucuoğlu
Deniz Soytemiz
Duygu Erol
Ethem Çekiç
Fadime Aydın
Fatih Sağlam
Fatmanur Koparan
Gökhan Kaplan
Hasan Yavuz
Hasan Karakaya
Mehmet Temel
Mesut Deniz
Mete Karabudak
Muhammed Talha Enis
Muhammet Kartal
Murat Yumurtacı
Mustafa Sargın
Şeymanur Ok
Yusuf Avşar
Ümit Kılıç
Yasemin Özen
Zafer Aslan

YEDEK

Ömer Gökdemir
Cengiz Kasaroğlu
Burhan Çak
Cüneyt Kaya
Ali Okumuş
Kemal Fındıkçı
Sinan Vurgun
Coşkun Coşkun
Umutcan Demirci
Hakan Hacıfeyz
Ayşenur Altınoklu
Yunus Başer
Neslihan Çolak

https://www.youtube.com/watch?v=geDrHnSla7A&feature=youtu.be

           
Editör: TE Bilisim