AK Parti yöneticileri, Beykozlu olmayan bir adayda ısrar eden, Beykoz dışından seçtiği aday ile bedelini çok ağır ödüyor.

Seçim döneminden önce istifa eden ve Kastamonulular'ın Beykoz'daki en önde gelen üyelerinden olan Muharrem Kaşıtoğlu, bu kez Beykoz Belediye Başkan Danışmanlarından İsa Sucuoğlu, hem belediye başkanı görevlisi hem de AK Parti'den istifa etti.

Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör'e istifa öncesi bir açıklama yapan İsa Sucuoğlu, partisini eleştirirken, Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Çelikbilek ile ilgili olarak büyük bir haksızlık yapıldığına dikkat çekiyor ve ekliyor:"Bundan sonra Beykoz'daki hemşehrilerimle birlikte ve üyelerden istediklerimizle ileride devam edeceğim. Gelecekte görevlerimizi sürdürüyoruz, bu arada herkese hakkımızı helâl ettiğimizi iletmek istiyorum"



Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in 2 dönemdir Danışmanlığını yapan İsa Sucuoğlu, geçmiste DSP'de siyaset yapmış bir isim...

Ayrıca Çelikbilek'ten önceki dönemde Başkanlık yapan Muharrem Ergül'e de Danışmanlık hizmeti veren İsa Sucuoğlu, ilçede 'Taziye Evleri' ile de yakından ilgilendi. Yücel Çelikbilek'in görev yaptığı 2 dönem boyunca ilçede 'manevi ruhu' yaşatan, ihtiyaç sahiplerine de Belediye adına destek veren Sucuoğlu, bunun dışında kalan zamanlarda ise ilçenin güçlü STK'larından olan Kastamonulular Platformu adına hareket ediyordu. Beykozluların zor günlerinde yanlarında gördüğü ilk isimlerden birisi olan İsa Sucuoğlu, her kesimden vatandaşın sevgisini ve saygısını kazanmasıyla da dikkat çekiyordu. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in en güvendiği isimlerden birisi olan İsa Sucuoğlu, Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör'e yaptığı açıklamada, Danışmanlık görevinden ve AK Parti'den istifa edeceğini açıkladı.

Beykoz'da 10 yıl boyunca Meclis Üyeliği yapan, Muharrem Ergül ve Yücel Çelikbilek'in Beykoz Belediye Başkanlığı yaptığı süreçte kendilerine Danışmanlık hizmeti veren Sucuoğlu, gelecek süreçle ilgili de değerlendirmeler yaptı. Beykoz'da AK Parti'nin Yücel Çelikbilek'e çok büyük bir haksızlık yaptığına inandığını dile getiren Sucuoğlu, şunları söyledi:

"Beykoz'da daha önce tüm cümleler 'ben' diye başlardı. Her yönetici, her görevli, yaptığı işleri sorduklarında 'Ben şöyle yaptım, ben böyle yaptım' derdi. Ancak Yücel Başkanla birlikte bu ifade değişti. Ben yoktu; biz vardı. Yücel Başkan'ın kendisi bile konuşmalarında hep 'biz' demeye dikkat ederdi. Çünkü burada 'biz' diye bir kavram vardı. Nereli olduğuna, nasıl olduğuna, kim olduğuna bakılmaksızın her Beykozluya yardım edilir, her Beykozlunun ihtiyaçları giderilirdi. Biz böyle gördük Başkan'dan... Bizde öyle sağcı-solcu da yoktu, Giresunlu-Kastamonulu da yoktu. Başkan, Beykoz'da ikamet eden herkese Beykoz'lu denmesini isterdi. Mesela hep Giresun deniyor Kastamonu deniyor, Beykoz'da Ordulu-Mesudiyeli yok mu? Artvinli-Gümüşhaneli yok mu? Kürt vatandaşlarımız yok mu? İşte Başkan hepsini Beykozlu olarak görmemizi isterdi. Tabi bu durum biz çalışanları da olumlu etkilerdi. Hepimiz işimizi aşkla yapardık.

Beykoz'daki iradeyi yok sayan bir anlayışla, Beykoz dışından getirilen bir Adayı içimize sindirmemizi isteyen bir süreci yaşıyoruz. Bunu gerekçeleriyle birlikte sindiren olabilir olabilir. Ancak biz bunu içelimimize sindiremiyoruz. AK Parti'den hem de Beykoz Belediye Başkanlığı'ndaki görevimizden istifağinizi bu hale getirin. Bizim artık mevkiyle, parayla-pulla ikna olunacak zamanımız geçmiş. Biz Beykozlu hemşerilerimize bir çıkar gözetmeden, elden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz. Ancak istifa etmedikten sonra bunu yap istesek de içimizden gelerek, şu anda yapamayacağımıza inanıyoruz. Başkanlıkdan önce başkanlıkdan hem başkanlıktan önce helallik, sonrasında da anlayış bekliyoruz. "
Editör: TE Bilisim