AK Parti İstanbul siyasetinde hareketli saatler yaşanıyor. İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Teşkilatlanmadan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’la yaptığı istişareler sonucu, devam edecek ve etmeyecek olan ilçe başkanları şekillendi.

İlçe başkanları ile ilgili verilen kararda büyük oranda referandum seçim sonuçları etkili olduğu iddia edildi.

Birinci Bölgede: Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç’in yerine Ali Tombaş, Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu görevlerine devam edecekler.

AK Kaçak İddaa Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan'ın istifa ettiği duyumu alındı. Beykoz'un genelinde bu söylentinin hızlı bir şekilde yayılmasından sonra gözler Mustafa Gürkan'a çevrildi.

2 dönem seçim işlerinden sorumlu olan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, her seçimde Beykoz'da AK Parti'yi başarıya ulaştırmıştı. Gürkan'ın yönetici olduğu dönemde 2009-2011-2014 de ve ilçe başkanı olduğu 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ve referandum sonuçlarında ise %53 oy alarak EVET çıkmasını sağlamıştı.

Mustafa Gürkan kimdir ?

1973 İstanbul Beykoz doğumlu olan Mustafa Gürkan, aslen Rizelidir. Eğitim hayatını Fevzi Çakmak Ortaokulu, Liseyi ise Ferit İnal'de bitirmiştir. Lise mezuniyeti sonrası İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu.
Editör: TE Bilisim