AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker ve teşkilatı, Metro A.Ş. Müdürü Kasım Mutlu ile Hidiv Kasrı'nda yemekte biraraya geldi.

Başkan Çeliker, Beykozumuzun çok değerli Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, herkesin tabiriyle Yücel ağabey ile görüştüğümüz de Beykoz'un geçmiş dönemde yol ve ulaşım sorunlarından, yerleşim problemlerinden bahsetmişti. Yücel Başkan bize; 'Sizler bizlere göre çok şanslısınız. Bizim dönemimiz de körüklü otobüsler saat başı Kaçak Bahis Siteleri kalkar, bir kaç ilçeyi gezip, saatlerce yol sürerdi. Bu yüzden işe yetişmek için çok erken saatlerde kalkardık. Ee şimdi her ilçeyi geçtim her mahalleye ayrı ayrı otobüsler, minibüsler var. Sayemizde de İstanbul'a Metro, Metrobüs ve Marmaray gibi toplu taşıma araçlarını getirdik. Bu yüzden siz, bizim yaş kuşağına göre çok şanslısınız.' demişti.

Tabi başkanımızın söylediklerinin hepsine katılmakla birlikte son anlattığı biz Beykozlulara ve gençliğe ne kadar önem verdiğinin göstergesiydi.

Çeliker; Yücel Ağabey şöyle anlatıyordu, "Ben Beykoz'da Beykozlunun kalabilmesi, ferah içinde yaşayabilmesi için elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Beykozlunun toplu taşıma problemini, imar ve mülkiyet sorununu çözmeden gitmeyeceğim dedi. Bizler için değil, gelecek nesiller için bu önemli. Önemli çünkü; ilk okula giden çocuk, yolda saatlerini harcayıp yorgun düşmesin. Okuluna dinlenerek gitsin, dersini iyi dinlesin. İyi bir üniversite kazansın, okusun ve devletine, milletine hayırlı evlat olsun diye önemli.' İfadeleri bizlerde yer edindi.

Bu yüzden sayın müdürüm, bizler bir şekilde eğitimlerimizi tamamladık ama Yücel Başkanımızın bu duygu ve düşünceleriyle yola çıktığımız da sizlere, "Beykoz'a metro ne zaman gelecek" sorusunu sormadan edemeyeceğiz." dedi.

Kasım Mutlu, Yücel Ağabey'in dediklerine katılmamak mümkün değil. Her söylediğine katılmakla beraber bir kaç anımdan bahsetmek istiyorum müsadenizle kardeşlerim.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recey Tayyip Erdoğan Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zamandı. Bana dedi ki; Kasım, Güneysu'da Belediye Başkan Adayı olmanı istiyorum. Git ve orada mücadele et! Emir telaki ettim ve Güneysu adayı oldum. Elimden gelen mücadeleyi verdim.  O zamanlar, meclis üyesi bile bulmak zordu ki anlatamam. Ama yine de inanmışlık var ya, o işte size hedefe ulaştırmasa da başarıyı muhakkak getiriyor. Ee nede olsa bir söz var 'İnanırsanız başarırsınız' biz de o günler inandık ve bugün başarıyoruz.

Furkan Başkanımızın, aslında tüm Beykozlunun merak ettiği sorunun cevabını da vereyim.

Beykoz bizim en zorlandığımız alan, başkanımızın de bazı gazetelere verdiği demeçte 'Beykoz'da imar çıkartmak çok zor' sözü gerçekten çok doğru. Yücel Başkan olmasa bu işi gerçekten kolay kolay bu noktaya getirelemezdi. Bizler Metro A.Ş. olarak, Beykoz'a Metroyu getirebilmek için gerekli hazırlığı uzun zamandır yapıyoruz. Allah izin verirse kısa zamanda bu hazırlığı bitirmiş olacağız ve çok yakın zamanda Metro için çalışmaları başlatacağız, müjdesini verebilirim" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim