Kadıköy gazetesinde çıkan haber üzerine Mimar Ahmet Erkurtoğlu’na ulaşarak ve Kadıköy’de başkanlık adaylığını niye istememesine cevap aradık.

Ahmet Erkurtoğlu; "Siyaseti düşünmediğini ülkemizdeki siyaset anlayışında bu tip makamlarda hizmetten çok siyaset yapıldığı için, halkına hizmet veremeyen, şehri güzelleştiremeyen, yaşam standartlarını yükseltemeyen bir belediye başkanı olmaktansa, olmamayı tercih ederim ve siyasilere değil halkına hesap vermek isteyen bir belediye başkanı olmak isterim" ifadelerini kullandı.

Beykoz’da yaşayan Kastamonuluların özellikle Ahmet Erkutoğlu'nu aday görmek istediklerini bilirtmemiz üzerine, cevap veren Ahmet Erkurtoğlu; "Yılmaz Bey eğer bu yola çıkmaya karar verirsem, çıkacağım yol yıllardır ekmeğimi kazandığım Kadıköy ilçesi değil, sık sık geldiğim bahçemden meyve ve sebzelerimi topladığım, yumurtalarımı aldığım, huzur bulduğum yaşadığımı hissettiğim, evimin olduğu Elmalı Köyü’ nün bağlı olduğu Beykoz ilçesi olacaktır, buna emin olun" dedi.

Neden Kadıköy değil de Beykoz diye sorusuna cevap veren Erkurtoğlu; "Başından beri karşı çıktığım ve hala yanlış şekilde uygulanmaya devam edilen bu kentsel dönüşümün Kadıköy’ü bir beton yığını haline getirdiğini, aynı yanlışlığın yeşil Beykoz’da yapılmasına engel olmak ve vatandaşları mağdur etmeden ülkemizde örnek bir kentsel dönüşüme öncülük etmek istediğim için aday olabilirim" şeklinde konuştu.

Bir siyasi partiden teklif aldınız mı diye sorduğumuzda ise; evet bir partiden direkt olarak teklif aldım, başka bir siyasi partiden de dolaylı olarak teklif aldım, dedi.

Peki Beykoz’dan aday olacak mısınız diye sorduğumuzda ise; "zamanın ne göstereceğini bilmiyorum" dedi ve en kısa zamanda kendisini daha yakından tanımak adına bir röportaj için söz aldık.

Editör: TE Bilisim