Akbaba Köyü, 95 yıldır geleneksel olarak devam ettirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını devam ettirdi..

Akbaba Köyü'nde 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları, öğlen vakti köy kahvesinde başladı.

Köy kahvesinde başlayan Cumhuriyet kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Akbabalı vatandaşlardan oluşan bando takımı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gelen Akbaba Köyü sakinleri tüm coşkusuyla Cumhuriyet'in 95'inci yılını kutladı!

Akbaba Köyü sakini olan Gamze Kızıl günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Kızıl yaptığı konuşmada;

"Değerli Akbabalılar, kıymetli misafirlerimiz,

Ya istiklal ya ölüm şiarı ve Atamınız 'Cumhuriyet’i biz kurduk , onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz' sözünü kendimize rehber ve milli görev  edinmiş olduğumuz bu yıl 95.sini gerçekleştireceğimiz  geleneksel CUMHURİYET kutlamamıza hepiniz hoş geldiniz.

Konuşmama başlamadan önce sizleri ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,kahraman silah arkadaşları aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için 1 dk lık saygı duruşu akabinde istiklal marşımızı ve andımızı okumaya davet ediyorum…

Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak.

Yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene !

CUMHURİYETİMİZ,Göz bebeğimiz,kıymetlimiz bir  ülkenin sahip olabileceği en büyük mirasmız 100.yaşına doğru adım adım ilerlerken her geçen yıl daha fazla gururlanıyor ve büyük önderimizin Atamızın değerini daha fazla anlıyoruz.Bizler Atatürk gibi yüce bir insanın önderliğinde yetişen ve bugunlere kavuşan şanlı  bir ulusun çocuklarıyız.Işığımızı inancımızı gücümüzü Atamızdan almaktayız.Yüreklerimiz Atamızın ki gibi vatan ve millet sevgisi ile doludur.

Birlik ve beraberlik ile kurtuluş savaşını kazanan halkımız aynı birlik ve beraberlik ile cumhuriyetin korunması ve güçlenmesini gerektiğini çok iyi biliyor.

Cumhuriyet in en büyük erdemi,Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir.Ulusumuz,Cumhuriyet ile birlikte ulusal bir devletin , onurlu,özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiş,devlet in tek ve gerçek sahibi olmuştur.Cumhuriyet bize ulus olma dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır.

Türkiye cumhuriyet i laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir.Buna hiçbir güç engel olamayacak Ve Türkiye Cumhuriyet i devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Atamızın bize armağanı ‘En büyük eserim ‘ dediği Cumhuriyet bizlerin omuzlarında yükselecek.Bize verilen görevin büyüklüğünün ve mesuliyetinin farkındayız.

Cumhuriyet bizlerden çok şey bekliyor ve bizler bilinsin ki bu beklentiyi hiçbir zaman yanıltmayacak bize devredilen bayrağı yetişen yetiştirdiğimiz nesillere aktarmaya devam edeceğiz.

Bilmek yetmez,öğretmek gerek

Anlamak yetmez,anlatmak gerek

Sevmek yetmez,sevdirmek gerek

Yaşamak yetmez,yaşatmak gerek…

Hepimizin dediği gibi Cumhuriyet; kardeşliktir,birliktir,beraberliktir,özgürlüktür,vatandır,topraktır,bedeldir,anadır,babadır,kadındır,evlattır,yarındır.

Yarınlar bizimdir!

Büyük milletimizin cumhuriyet bayramını kutlar,başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ,O’nun kahraman silah arkadaşlarını ,aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularım ile anar,saygılarımı sunarım.

Doğum günün kutlu olsun güzel ülkem, Bayramımız kutlu olsun!" şeklinde konuştu.

Akbaba Köyü’nün geleneksel olarak 95 yıldır gerçekleştirmekte olduğu ve öğlen saatlerinden başlayıp gün kararıncaya kadar devam eden kutlama ise, akşam saatlerinde yerini meşale grubuna bıraktı.

Haber: Yılmaz Gökgöz  

Editör: TE Bilisim