Üzerinden tam 1 yıl geçen darbe girişimi, Beykoz Halkının da önemli katkılarıyla bertaraf edilmiş ve Türkiye, büyük bir beladan kurtulmuştu. Bu gece ise Beykoz'da 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Halk bir araya gelerek, geçen yıl olduğu gibi demokrasi için nöbet tutmaya devam etti. Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, geçen yıl yaşananları yalnızca bir darbe girişimi olarak anlatmanın Türk Milleti'ne hakaret olduğunu dile getirerek, "Bu millet tarih boyunca çok ihanetler yaşadı ancak hiç bu kadar acısını, içten pazarlıklısını ve insafsızcasını yaşamamıştı" dedi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise "15 Temmuz'uun asla unutulmayacağını ifade ederek, Şehitlerimize söz verdik, milletimizle karar verdik. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

Beykoz 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen anma gecesi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Nurullah Şenol Hoca Kur'an-ı Kerim'den ayetler seslendirirken, programın devamında Hakan Ertekin de sela okudu. Yasin Dallı'nın sunduğu programda, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelkikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman birer konuşma yaparken, Gazi Muhammet Bey şiir okudu ve bir diğer Gazi Yusuf Öztürk de konuşma yaptı. Programa Beykoz'dan CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan ve SP İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz katılım gösterirken, AK PArti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Çay da muhabbetle ağırlandı.



Kürsüye ilk olarak gelen AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan 15 Temmuz'un yıl dönümünde bir konuşma yaparak, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

"Şehitlerimize söz verdik, milletimizle karar verdik. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu bir yıl içerisinde her gün dünyada bir şeyler olmaya başladı. Alanlarımız kapatılmak istendi. Polis ve sivil halkın içinden de bunu yaptılar. Kandırdılar, din ve iman uğruna hedef göstererek Anadolu topraklarını birçok kez şehit topraklarıyla yıkamış milleti vurmak istediler. Yüreğinden imanı azalmayan bu millet o akşam Türkiye'nin her yerinde ayağa kalktı. Tankların altına yatan insanlar birer kahramandır. Şehit olmadılar gazi oldular. 250 şehidimiz var. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı çağrıyla milletini sokaklara çağırdı. Hepsi o gür sesin ne söylemek istediğini anladı ve tereddüt etmedi. O kadar kısa süre içinde yurttaşların bu sokakları nasıl doldurduğunu, ne olur ne olmaz diye bölgelerindeki askeri birliklerin etrafını çevirdiğini gördük ve büyük bir zaferi hep birlikte yaşadık."



Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Şehit ve Gazilerin 15 Temmuz'un defedilmesinde önemli rol oynadıklarını vurguladı ve şunları söyledi:

"Şehitlerimize söz verdik, milletimizle karar verdik. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu bir yıl içerisinde her gün dünyada bir şeyler olmaya başladı. Alanlarımız kapatılmak istendi. Polis ve sivil halkın içinden de bunu yaptılar. Kandırdılar, din ve iman uğruna hedef göstererek Anadolu topraklarını birçok kez şehit topraklarıyla yıkamış milleti vurmak istediler. Yüreğinden imanı azalmayan bu millet o akşam Türkiye'nin her yerinde ayağa kalktı. Tankların altına yatan insanlar birer kahramandır. Şehit olmadılar gazi oldular. 250 şehidimiz var. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı çağrıyla milletini sokaklara çağırdı. Hepsi o gür sesin ne söylemek istediğini anladı Tipobet ve tereddüt etmedi. O kadar kısa süre içinde yurttaşların bu sokakları nasıl doldurduğunu, ne olur ne olmaz diye bölgelerindeki askeri birliklerin etrafını çevirdiğini gördük ve büyük bir zaferi hep birlikte yaşadık"



Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, konuşmasına geçtiğimiz yıl söylediklerini dile getirerek başlarken, şöyle dedi:

"2016'nın Ağustos ayında bu meydanlardan ayrılırken bir şey söylemiştim; hatırlayanlar vardır: 'Biz buradan cismen ayrılıyoruz. Gönlümüz de ruhumuz da gölgemiz de bu meydanlarda kalmaya devam edecekler ve o hain geceyi bize yaşatanlar, bu caddeden her geçişte bu kalabalığı burada görecekler ve hissedecekler' demiştim. Aynı ruhlai aynı heyecanla bu gece bu meydandayız. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz.

Bu Millet tarihinde Kuruluşunda, Kurtuluşunda, Dirilişinde hep savaşlar yaşadı, ihanetler yaşadı. Ama inanın ki hiç bu kadar acısını, hiç bu kadar içten pazarlıklısını, hiç bu kadar insafsızını yaşamadı tarih boyunca. Onun için 15 Temmuz'u sadece bir darbe girişimiydi diye anlatmaya çalışmak, İsmail'e hakarettir, Murat'ıma hakarettir, HAsan'ıma hakarettir; burada oturan Gazilerime hakarettir. Beykozlu'ya hakarettir, Türk Milletine hakarettir.

O gün insanlar, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan; sadece vatan sevdasıyla sokaklara düştüler. Bu insanları sadece o darbeye karşı olan insanlar olarak ya da o gece olanları sadece bir darbe girişimi olarak görmek sizce adil midir? Ne 15 Temmuz'u unutacağız, ne Şehitlerimizi unutacvağız ne de Gazilerimizi unutacağız. Bu Millet ancak böyle ayakta durur: Nesilden nesile 15 Temmuz'u anlatmaya devam edeceğiz."



MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman da Hüseyin Nihal Atsız'dan şiir alıntısıyla pekiştirdiği konuşmasında şunları anlattı:

"Bu Millet, 1000 yıllık tarihinde 15 Temmuz gibi bir ihaneti hiç yaşamamıştı. Evet, bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli vardır. Bu bedel Çanakkale'de Sarıkamış'ta İstiklal Harbi'nde defalarca ödenmişti. Şair Nihal Atsız'ın da dediği gibi, 'Sızlasa da gönüller gidenlerin yasından, koşar adım gitmeli onların arkasından. Kahramanlık... Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından, ileriye atılıp bir daha dönmemektir...'

Evet, biz bugün burada bir daha geri dönmeyecekleri yâd etmek için bu destanı yazanları anmak için buradayız. Bu öyle bir destan ki, tüm dünyaya parmak ısırtmıştır. Bu öyle bir destandır ki, 15 Temmuz darbe girişimine kalkışanlar, şunu çok iyi bilmelidirler ki; Gazi Mustafa Atatürk'ün de dediği gibi 100 yıldan beridir bu Milletin muhtaç olduğu kudret, damarlarındaki asil kanda en acil durumlarda kendini göstermiştir. 15 Termmuz'da da gördük ki, tanklara, uçaklara karşı bu Millet, iman dolu göğsünü siper etti."

Program gecenin geç saatine kadar sürerken, Beykoz Halkının Demokrasi Nöbetine gece boyu devam edeceği öğrenildi.

        
Editör: TE Bilisim